27 Iulie 2022 publicat în Lifestyle 26 share-uri

A scrie este o pasiune pe care mulți dintre noi o avem, însă pentru a ne face ideile cunoscute ne trebuie puțin curaj, dar și câteva informații care să ne susțină procesul de a ne vedea cuvintele tipărite într-o carte.

A scrie este o pasiune pe care mulți dintre noi o avem, însă pentru a ne face ideile cunoscute ne trebuie puțin curaj, dar și câteva informații care să ne susțină procesul de a ne vedea cuvintele tipărite într-o carte.

În primul rând, avem nevoie de un manuscris bine pus la punct.

Manuscrisul pe care îl oferim editurilor trebuie să conțină diacritice, cuprins, capitolele numerotate, titlu, autori și ilustrații – acolo unde este nevoie (de exemplu: carte pentru copii).

Apoi, avem nevoie de un sinopsis, adică un rezumat de aproximativ o pagină în care scriem despre ce este vorba în manuscris. De altfel, și acesta trebuie să conțină diactrice.

După ce avem manuscrisul și sinopsisul pregătite, ne vom orienta după editură. Primul pas este să ne gândim care este publicul țintă al cărții pe care vrem să o publicăm, iar în funcție de asta să ne alegem editura/editurile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Adriana Bogatu: “Cititorii români sunt foarte inteligenți, inițiați, adevărați” Adrian Păunescu: Repetabila povară Cine este Diana Micu, expertul în imobiliare, care îți spune cele mai sincere previziuni în materie de proprietăti 

Începem să dăm mailuri la editura/editurile a căror stil editorial ni se potrivește. Putem să adaugăm și un CV, pentru un plus de profesionalism. Recomandat este să trimitem fiecărei edituri pe care am găsit-o câte un mail separat, și să nu punem la destinatar mai multe adrese de contact.

Acum așteptă. Poate fi frustrant, știu, însă este ultimul pas înainte de a ne vedea visul împlinit. Unele edituri nu vor răspunde, unele ne vor refuza, iar unele ne vor pune în față un contract în care vedem că avem de plătit o sumă măricică pentru a ne publica scrierile.

Dacă nu avem un răspuns afirmativ din prima, nu este cazul să deznădăjduim. Vom încerca până reușim, mai ales dacă simțim că în paginile pe care le-am scris se găsește o magie, pe care noi am creat-o cu mult entuziasm.

A fost odată un păr uscat și fragil... Sigrid Ștefan povestește despre Cremooza, un magazin online ce oferă o experiență inedită iubitoarelor de skincare și make-up De ce ar trebui să apelăm la un peeling chimic și care sunt problemele de ten care pot fi tratate cu un astfel de tratament? Ne răspunde medicul dermatolog Adelina Vasilescu Dianu

De asemenea, există și secțiunea de self-publishing, adică tu ești cel care își publică singur cartea și care se ocupă de tot ce ține de promovare, distribuire în librării etc.

Oricum ar fi, nu-ți lăsa pasiunea să moară! Dacă asta simți că trebuie să faci, go for it! Uneori drumul până la îndeplinirea viselor poate dura mai mult, însă toți pașii făcuți vor merita la final.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri