Fațetele dentare au devenit în ultimii ani un tratament de estetică dentară extrem de popular, pentru simplul motiv că pot schimba radical zâmbetul unei persoane, fără un efort prea mare. Ceea ce mai puțină lume știe este faptul că fațetele dentare nu sunt numai o modalitate de a avea dinții albi și strălucitori, ci și de a menține sănătatea acestora.

Motivul este acela că plasarea fațetelor pe dinți ajută la întărirea structurii lor. Iată mai jos care sunt principalele avantaje ale folosirii fațetelor și cum să-ți îngrijești dantura după ce ai apelat la acest tratament esteticr.

Fațete dentare - un tratament estetic rapid și neinvaziv

Fațeta dentară este o peliculă din ceramică, porțelan sau compozit subțire, lipită pe fața vizibilă a incisivilor și caninilor. Tratamentul este recomandat doar persoanelor cu o dantură în stare perfectă de sănătate, motiv pentru care este recomandat un consult prealabil la o clinica stomatologica Bucuresti sau din orașul în care locuiești. Medicul te poate ajuta și să iei o decizie în ceea ce privește tehnica folosită pentru plasarea fațetelor dentare. Una dintre tehnici presupune îndepărtarea unui strat subțire de smalț, apoi plasarea fațetelor dentare, cealaltă este mai simplă, pentru că nu impune nicio intervenție asupra dinților în prealabil. Totuși, simplu nu înseamnă lipsit de dezavantaje: în acest caz, un supracontur la nivelul gingiei poate favoriza acumularea mai mare de bacterii, care poate provoca inflamații. O soluție permanentă care îți va schimba viața, poți efectua acest tratament de plasare de fatete dentare Bucuresti sau în orice alt mare oraș din țară.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Caria dentară – ce este și cum se tratează

Fațete dentare - o metodă de a proteja dinții

Dacă faci parte dintre acele persoane care au dinții mai fragili ori sensibili, folosirea fațetelor dentare poate fi o soluție de a elimina aceste probleme ori de a preveni consecințele lor. De exemplu, sensibilitatea termică a dinților poate fi redusă semnificativ, la fel și riscul de apariție a cariilor și a petelor care pot apărea din cauza consumului frecvent al unor alimente și băuturi cu pigmenți puternici ori a fumatului. Fațetele dentare sunt, de asemenea, o metodă de a preveni problemele care pot apărea la nivelul gingiilor.

Fațetele dentare - mai mult decât un tratament cosmetic

Scopul principal al aplicării fațetelor dentare este de a reduce imperfecțiunile vizibile, dându-le dinților un aspect natural. Pot fi eliminate astfel spații interdentare excesiv de largi, precum și o serie de aspecte nedorite ale dinților - lipsa de aliniere, forme nepotrivite, fisuri, rupturi, aspect îngălbenit -, care pot complexa multe persoane. În acest caz, folosirea fațetelor dentare poate fi o modalitate de creștere a stimei de sine.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Sfaturi pentru îngrijirea dinților cu fațete

Medicii stomatologi spun că este esențial să ai o igienă orală bună înainte și după aplicarea fațetelor, pentru a menține frumusețea și sănătatea dinților. Iată ce aspecte trebuie să iei în considerare:

  • Ia cu tine în poșetă o mică periuță de dinți. Astfel, oriunde te-ai afla, ori de câte ori este posibil, te poți spăla pe dinți după o masă sau o gustare.
  • Consumă alimente bogate în calciu. Dinții, ca și scheletul, au nevoie de calciu pentru o structură sănătoasă. Mănâncă frecvent iaurt și brânzeturi maturate. Dacă nu consumi produse lactate, trebuie să știi că există o serie de alimente foarte bogate în calciu care te pot ajuta în acest sens. Mizează pe migdale, scorțișoară, spanac, sardine, susan, tofu, fasole neagră, curry și cimbru.
  • Evită expunerea dinților la șocuri. De exemplu, dacă practici un sport dur, încearcă să îți protejezi dinții, deoarece acest lucru poate deteriora fațetele.
  • Programează o vizită la stomatolog de două ori pe an, pentru depistarea precoce a eventualelor probleme dentare.

Cu sfaturile simple de mai sus, vei reuși să ai dinți sănătoși puternici și un zâmbet de vedetă pentru care vei fi cu siguranță invidiată.

6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Sursa foto: Freepik


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri