10 Februarie 2022 publicat în Lifestyle 12 share-uri

Nu există iubire acolo unde există frică și nu există iubire acolo unde există orice fel de violență. Din păcate, atât de multe femei rămân în relații toxice, relații bazate pe dependență, legături victimă-agresor încât este dificil să pleci de acolo de unde ești jignită, criticată sau lovită.

Nu există iubire acolo unde există frică și nu există iubire acolo unde există orice fel de violență. Din păcate, atât de multe femei rămân în relații toxice, relații bazate pe dependență, legături victimă-agresor încât este dificil să pleci de acolo de unde ești jignită, criticată sau lovită.

Relațiile sănătoase nu au nimic în comun cu cele descrise mai sus, iar dacă comunicarea nu este punctul forte al unui cuplu, conflictele pot degenera foarte ușor. Nu rămâne prizoniera propriei povești toxice și pleacă de acolo de unde nu ești pe de plin valorizată.

Ziua Mondială Împotriva Violenței Domestice se sărbătorește anual pe 25 noiembrie, însă este cert că nu trebuie să existe o zi specială pentru a conștientiza faptul că agresivitatea nu trebuie în niciun fel tolerată.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

După prima palmă va urma, inevitabil, a doua. Nu există motiv pentru care să crezi că partenerul de viață care te tratează astfel se va schimba și degeaba îi găsești scuze cum că a fost doar o „rătăcire de moment”. Replici precum „tu m-ai provocat”, „m-ai enervat la culme”, „tu m-ai făcut să te lovesc”etc sunt afirmațiile preferate ale manipulatorilor, care vor să te facă să te simți responsabilă pentru acțiunile lor.

Nu, nu este vina ta că cel de lângă tine are probleme de comportament și nici vina ta că ești în acel mediu. Mai mult, dacă există și un copil la mijloc acest lucru trebuie să te impulsioneze să pleci când mai curând de lângă abuzatorul tău. Un copil va rămâne marcat pe viață în fața conflictelor dintre părinți, mai ales atunci când vede agresiune fizică între cei responsabili să îi asigure un mediu sigur și protector.

Cere ajutor și adresează-te asociaților care se ocupă de astfel de cazuri. La o simplă căutare pe internet vei găsi fundații minunate, gata să te ajute să îți faci curaj să pleci din relații greșite și să îți ofere sprijin material/juridic/psihologic în astfel de situații. Câteva dintre acestea sunt: Asociația Anais, Asociația pentru respectarea drepturilor omului, Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor.

Mai mult, poți apela cu încredere și gratuit 24/7 la HELPLINE ANTI-ANXIETATE pe care îl găsești aici: https://deprehub.ro/

Oferă-ți șansa unei vieți trăite cu bucurie, cu demnitate și pleacă din orice loc în care sufletul tău se teme! Iubirea nu doare, iubirea nu lovește, iubirea doar mângâie!

„Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată." (Întâia epistolă către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel ).


Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri