Unghiile de la maini cresc de doua ori mai repede decat cele de la picioare, iar unghiile mainii cu care scrii mai repede decat unghiile celeilalte. Unghiile sunt formate din keratina, component de baza si in alcatuirea firului de par. Daca nu este desfacuta, o sticluta de oja de unghii este valabila timp de 1 an.

-Vechii egipteni si mai tarziu comandantii militari romani, inainte de a pleca la lupta, isi pictau unghiile intr-o culoare care se asorta buzelor. In Egipt, unghiile erau vopsite de catre cei bogati cu o substanta uleioasa pentru a-si arata rangul inalt.
-Gradul de crestere a unghiilor este influentat de vreme si de anotimpuri. Unghiile cresc mai repede in climate calde si in timpul zilei, mai incet in climatele racoroase si in timpul noptii. De asemenea, s-a constat ca, in recuperarea de dupa boala, unghiile au tendinta de a creste mai repede.
-Daca nu bei suficient de mult apa, unghiile tale devin uscate si devizalizate.
-Recordul mondial al celor mai lungi unghii apartine unui barbat indian. Unghiile acestuia masurau nici mai mult, nici mai putin de 121 centimetri. 
-Unele mamifere, spre exemplu elefantii, au 5 unghii la picioarele din fata si 4 unghii la picioarele din spate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor  7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cele mai încurajatoare citate despre succes

-Dintre toate unghiile degetelor, unghia degetului mijlociu creste cel mai repede, iar cea a degetului mic cel mai incet.
-In zona nord-vestica a Pacificului, oja de unghii era folosita drept adjuvant pentru identificarea fosilelor de frunze.
-Unghiile mainii cu care scrii cresc mai repede decat unghiile celeilalte.
-Chiar daca celulele vii sunt cele care le produc, unghiile sunt de fapt niste tesuturi moarte. De aceea, atunci cand ti se rupe unghia, nu acuzi nicio durere sau sangerare. Nu unghiile au nevoie de oxigen, vitamine si minerale ca sa creasca si sa se dezvolte, ci cuticulele si paturile unghiilor.
-Cu cat degetul este mai lung, cu atat unghiile cresc mai repede. Dezechilibrele hormonale si imbatranirea afecteaza ritmul de crestere a unghiilor. Unghiile cresc mai rapid in cazul persoanelor tinere decat al celor batrane.

”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Etalare de Tarot: Ce gândește persoana iubită despre tine? Aluziva, noi detalii despre scandalul cu Zanni. A depus plângere împotriva lui: „Sunt la limită psihic”

-Formulele chimice actuale ale ojelor sunt derivate din tehnologiile de fabricare a vopselei de masini dezvoltate dupa Primul Razboi Mondial.

-Unghiile barbatilor cresc mai repede decat ale femeilor. In cazul femeilor, unghiile au tendinta de a creste mai repede in timpul sarcinii.

-Manichiura unghiilor este o activitate foarte veche, existand dovezi ca oamenii obisnuiau sa-si picteze unghiile si in urma cu 4000 de ani. Cu toate acestea inventatorul ojei moderne este considerat Michelle Menard (1920).

-Unghiile de la maini cresc de doua ori mai repede decat cele de la picioare.

-Unghiile sunt formate din keratina, o scleroproteina impermeabila la apa, bogata in sulf. Aceeasi substanta o regasim ca si component de baza in alcatuirea firului de par.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri