20 Ianuarie 2021 publicat în Lifestyle 9 share-uri

Statisticile arată adevărul, iar potrivit cifrelor comunicate periodic de autorități, șoferițele sunt responsabile pentru mai puține accidente rutiere decât ceilalți participanți la trafic.

Ești atât de bucuroasă că ai obținut permisul de conducere, încât ai uitat de emoții și abia aștepți să te urci la volan. Știi prea bine care sunt stereotipurile de care te vei lovi, atât în trafic, cât și de fiecare dată când vei ajunge la service, dar asta spune mai multe despre ceilalți decât despre competența ta. Statisticile arată adevărul, iar potrivit cifrelor comunicate periodic de autorități, șoferițele sunt responsabile pentru mai puține accidente rutiere decât ceilalți participanți la trafic. Cum nu te poți baza doar pe entuziasmul de moment, ai nevoie de acele sfaturi care vin să completeze cunoștințele pe care le-ai acumulat la școala de șoferi. Indiferent de ce mașină ai, sfaturile de mai jos te vor ajuta să conduci de fiecare dată preventiv:

Adoptă poziția corectă la volan

Da, poate că știi deja că trebuie să îți reglezi scaunul, iar apoi oglinzile și volanul, dar te-ai întrebat vreodată cum îți setezi cât mai corect poziția, dincolo de ordinea acestor acțiuni? Ei bine, vei trage scaunul suficient de aproape cât să poți ține flexat piciorul la apăsarea ambreiajului, dar la o distanță care să permită atingerea părții de sus a volanului cu încheietura mâinii drepte. Cum se ține corect volanul? Dacă acesta ar fi cadranul unui ceas, mâinile tale ar fi orele 3 și 9.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Cauți haine sport pentru persoane pretențioase? Fii atent la acestea 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit

Evită mecanicii auto lipsiți de onestitate

Să cazi pradă unui neprofesionist nu ține întotdeauna de vârstă sau de sex, dar nu am ajuns încă la nivelul unei societăți în care să putem intra liniștite în orice atelier auto. Înainte să decizi la ce service vei apela, cere o recomandare din partea unei cunoștințe de încredere și încearcă să te documentezi cu privire la manifestările mașinii tale. Există multe situații în care ți-ar fi util să știi ce este chiulasa si ce rol are, de exemplu, pentru a nu primi un diagnostic fals, cu un deviz supraevaluat. De asemenea, fă tot posibilul să afli care ar fi prețul corect al operațiunilor de service și alege ca piesele de schimb să le achiziționezi tu, ca să nu plătești și adaosul pe care l-ar percepe mecanicii.

Mai mult, solicită insistent ca vechile piese de schimb să îți fie returnate, după intervenție, alături de ambalajele pieselor noi. În acest fel, vei avea certitudinea că mașina ta a fost reparată corespunzător.

Nu meriți oameni nepregătiți să te iubească! Alege-te întotdeauna pe tine! Nu fugiţi de necazuri şi nici nu le căutaţi şi nici nu treceţi peste ele Accesorii perfecte pentru Paște de la CCC

Verifică starea mașinii înainte de fiecare drum

Pentru că va mai trece puțin timp până când îți vei forma abilitatea de a identifica sunetele și zgomotele ce pot anunța avarii, va trebui să faci o mică inspecție înainte de a pleca de pe loc. Verifică în primul rând cauciucurile, pentru a nu avea neplăcuta surpriză ca o pană ivită din senin să te imobilizeze pe marginea drumului din cauza lipsei de presiune. Caută apoi eventualele urme ale unei coliziuni ușoare, iar după ce ai urcat la volan și ai pornit motorul, fii atentă ca semnalele de bord pentru ulei și motor să se stingă rapid, pentru ca tu să nu rulezi cu disfuncții ale motorului.

Anticipează tendințele traficului ca să eviți coliziunile

Cu siguranță ai auzit despre condusul preventiv, dar poate te întrebi în ce constă acesta, mai exact. În primul rând, ține cont de faptul că există vehicule sau obiecte în unghiul mort, pe care nu le vei vedea doar privind în oglinda retrovizoare. În traficul urban privește la 2-3 mașini în fața ta, pentru ca frânarea bruscă a unei coloane să nu te ia prin surprindere. La circulația pe șosea, ia ca reper stâlpii de pe marginea drumului și numără până la doi când maşina din faţă trece de unul dintre aceștia.

Când nu mai știi în ce direcție să mergi, urmează-ți întotdeauna inima! Ai încredere în tine! Lucrurile se vor aranja exact așa cum îți sunt menite Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită

Ține cont de recomandările valabile în cazul gravidelor

Sarcina nu implică niciun risc asupra capacității tale de a conduce automobilul, dar va impune niște obiceiuri noi, prin care să te adaptezi la noua situație. Poziționează centura de siguranță corect, cu segmentul de jos sub abdomen, și cu cel de sus peste piept, printre sâni. Alege o ținută largă, de preferat din bumbac, datorită căreia să faci în libertate deplină manevre ca schimbarea treptelor de viteză sau învârtirea repetată a volanului. Ia-ți popasuri lungi, necesare vizitelor la toaletă, și nu uita medicamentele prescrise de medic.

Cu siguranță vei găsi utile sfaturile de mai sus, așa că tot ce îți mai rămâne de făcut este să îți găsești timpul necesar pentru a exersa condusul într-un decor liniștit și în condiții meteo prielnice.

Nu te mai mulțumi cu puțin! Meriți tot ceea ce este mai bun! Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi foc?

Drum bun!

Credit foto: By Velimir Zeland /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri