30 Octombrie 2020 publicat în Lifestyle 17 share-uri

Lansat ca o sinteză a celorlalte concepte despre bătrânețe, conceptul de Bătrânețe de Succes vine în antiteză cu bătrânețea „uzuală“ ce are o viziune patologică și o privește în funcție de calitatea ei, respectiv în funcție de nivelul de sănătate, de modul de funcționare și capacitate de participare la diverse acțiuni, contexte.

3. Îngrijirea corpului energetic și spiritual: spiritualitatea/religiozitatea în sensul de practică concretă a unor activități, citit, urmărit documentare pe temă etc.; căutarea de înțelesuri ale vieții și ale morții, lecții de viață, sensuri și scopuri pozitive, înalte, valori de un alt tip; exersarea trecerii în revistă a vieții într-un mod pozitiv; cultivarea înțelepciunii, iertării, împăcării, acceptării, recunoștinței.

4. Construirea și menținerea mediului social: promovarea relațiilor sociale; promovarea sănătății psihosociale; dobândirea de noi experiențe; găsirea și menținerea unei rețele de suport social; menținerea unei relații echilibrate cu familia; menținerea independenței și autonomiei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

* Laura-Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI) și președinte și fondator al Asociației ”Generația Iubire” este Psihoterapeut şi Trainer în Programare Neuro-Lingvistică. A studiat natura minţii umane urmând 9 formări profesionale cu abordări diferite - psihoterapie integrativă, hipnoză clinică, relaxare și psihoterapie ericksoniană, psihoterapie de cuplu și familie, psihologie clinică, neuro-programare lingvistică, terapii florale Bach, consultant Panorama Socială, instructor internațional yoga, formator.

Foto fr si main: By Ruslan Huzau /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri