, 5 Octombrie 2020 publicat în Lifestyle 61 share-uri

Vrei un weekend productiv, dar nu ai idei? Iată câteva ponturi pentru a transforma sfârșitul de săptămână în ceva mai mult decât un timp liber în care nu mergi la serviciu.

Weekend-urile sunt îndelung așteptate de majoritatea oamenilor. Cei mai mulți dintre noi își petrec cele cinci zile din timpul săptămânii cu o țintă în minte: weekend-ul. Acesta este momentul care ne permite să facem lucrurile care ne plac cu adevărat, să petrecem mai mult timp cu familia și prietenii și să ne relaxăm.

Însă, nu de puține ori s-a întâmplat ca sfârșiturile de săptămână să nu se ridice la nivelul așteptărilor. Motivul principal este lipsa unei planificări a zilelor libere. Și astfel timpul trece fără să facem ceea ce ne dorim.

Vrei un weekend productiv, dar nu ai idei? Iată câteva ponturi pentru a transforma sfârșitul de săptămână în ceva mai mult decât un timp liber în care nu mergi la serviciu.

Fă planuri

Hotărăște-te în timpul săptămânii ce îți dorești să faci în weekend. Pune pe hârtie toate planurile tale pentru a pregăti în avans sfârșitul de săptămână. Acest lucru nu înseamnă că nu poți fi spontan pe alocuri, dar este important să ai în minte câteva activități pe care să le faci, altfel weekend-ul ar putea trece fără să faci, de fapt, nimic.

Setează-ți anumite provocări

Rutina poate duce la plictiseală, așa că o provocare pentru weekend poate fi soluția perfectă pentru a încerca lucruri noi. Organizează o licitație caritabilă pentru a ajuta copiii nevoiași, participă la primul maraton, citește o carte îndelung amânată, mergi în prima excursie singur sau pregătește o masă festivă pentru prieteni. Orice lucru sau activitate care te forțează să îți depășești limitele și să faci ceva nou reprezintă o provocare pe care poți să o setezi pentru weekend.

Petrece timp în aer liber

Este adevărat că vremea nu ține întotdeauna cu tine și nu vei putea petrece mereu sfârșiturile de săptămână în aer liber, însă este important să profiţi de această oportunitate atunci când condiţiile meteorologice îţi permit. Plimbările prin parc, drumețiile la munte, cățăratul, alergatul, cyclingul sunt activități pe care le poți face în weekend pentru a te relaxa și pentru a te menține în formă. Totodată, poți vizita localitățile și obiectivele turistice din apropierea orașului. Pentru a evita transportul în comun şi astfel să păstrezi distanţarea fizică - recomandată în această perioadă -, poți face aceste scurte călătorii cu o bicicleta electrica. În acest mod, nici nu vei obosi şi vei putea explora mai bine împrejurimile.

Nu consuma prea mult alcool

Dacă mergi la o petrecere vineri seara, încearcă să nu consumi prea mult alcool. Altfel, următoarea zi ai putea să te simți mahmur și obosit, iar durerile de cap și starea de spirit proastă te pot ține în pat pentru ore în șir. Așadar, dacă nu vrei să petreci weekend-ul într-o stare neplăcută, nu exagera cu alcoolul.

Acordă timp propriei persoane

Deși este bine să planifici weekend-ul pentru a avea o imagine clară asupra a ceea ce ai de făcut și pentru a te motiva să depășești cu brio fiecare zi la locul de muncă, activitățile în exces pot avea efectul invers asupra stării tale fizice și psihice. A fi mereu înconjurat de oameni și a avea întotdeauna ceva de făcut poate fi copleșitor și, de multe ori, când se termină weekend-ul, ești mai obosit decât atunci când a început. Din acest motiv trebuie să îți acorzi timp. Citește o carte, ascultă muzica preferată, uită-te la un serial nou și relaxează-te.

Duminică seara este momentul pe care îl aştepţi cel mai puţin. Nu peste mult timp va începe o nouă săptămână de lucru şi asta îţi poate provoca stări de anxietate. Însă, acesta este şi cel mai bun moment să îţi setezi obiectivele pentru următoarele zile şi să schiţezi planul pentru următorul weekend.

Sursă foto: Mckyartstudio/ Shutterstock
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri