1 Octombrie 2020 publicat în Lifestyle 8 share-uri

“Sunteți egoiști, vă gândiți doar la voi și la nevoile voastre. Nu vreți să vă asumați din cauza lipsei de maturitate nașterea și creșterea unui copil. O să vedeți la bătrânețe cât veți regreta!"....

de psihoterapeut Constantin Cornea

“Sunteți egoiști, vă gândiți doar la voi și la nevoile voastre. Nu vreți să vă asumați din cauza lipsei de maturitate nașterea și creșterea unui copil. O să vedeți la bătrânețe cât veți regreta!"....

Toate acestea și încă mult mai multe ni s-au tot spus de-a lungul vremii. Lumea ne judecă și ne spune multe despre noi. Însă nimeni nu a încercat măcar să ne întrebe sau să ne înțeleagă care ne sunt motivele pentru care nu ne dorim un copil.

Întrebări ne-am pus și noi, am luat fiecare acuză în parte și am întors-o pe toate părțile. Însă de fiecare dată, amândoi la unison, ne-am dat aceleași răspunsuri.

Nu ne dorim un copil doar pentru că vrem pe cineva care să ne aducă un pahar cu apă. Dacă vom fi bătrâni și bolnavi, sperăm să muncim de pe acum îndeajuns de mult încât să ne permitem un cămin de bătrâni decent. Îl vedem ca pe o grădiniță pentru oameni în vârstă și până ajungem noi la vârsta senectuții, se vor mai profesionaliza și la noi. Dacă nu, vom căuta în străinătate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Editura Publisol lansează volumul II din seria „Carol al II-lea - Între datorie și pasiune. Însemnări zilnice (1904-1951)”

Nu ne dorim un copil pentru că nu vrem să aducem un suflet care să alerge toată viața după frustrările impuse de societate. Să închidem un suflet liber care se plimbă în ceruri într-un trup ce îți cere mereu și mereu ceea ce a învățat sau a văzut la alții. Planeta este din ce în ce mai poluată, mâncarea din ce în ce mai plastificată, obiectele făcute să ne ajute ne slugăresc, iar modelele sociale se divinizează până la a fi adulate pe la icoane.

Foto: By EpicStockMedia /Shutterstock

Suntem credincioși, dar o știm doar noi. Nu vrem ca neliniștea noastră să tulbure sufletul neprihănit de copil.

Nu suntem egoișți pentru că, tot ceea ce vom avea în surplus, vom oferi celor care nu au. Facem asta și astăzi oferind celor mai oropsiți fără să știe de la cine vine, fără să le cerem ceva.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri