Acțiune ecologică: pe râul Jiu a fost montată o barieră plutitoare pentru colectarea deșeurilor

8 Iunie 2020 publicat în Lifestyle 27 share-uri

Bariera plutitoare este instalată pe lacul de acumulare al barajului Ișalnița, care se află la aproximativ 12 km de municipiul Craiova și care asigură alimentarea cu apă a orașului și a Termocentralei Ișalnița.

„Protejarea mediului și promisiunea de a contribui la un viitor mai bun pentru generația noastră și pentru generațiile viitoare fac parte din misiunea noastră pe termen mediu și lung. Știm, însă, că numai împreună putem să avem un viitor mai bun, un viitor cu apele curate. Demersul se înscrie în strategia noastră la nivel de grup, de a combate poluarea cu plastic, sub umbrela REset Plastic, și suntem deopotrivă bucuroși și mândri că astăzi facem un pas în plus spre acest obiectiv, încercând să limităm cantitatea de deșeuri care ajung în Dunăre. Cu fiecare acțiune pe care o facem, apreciem mobilizarea civică și responsabilizarea oamenilor în ceea ce privește problema deșeurilor", declară Cristina Hanganu, Director de Comunicare și CSR, Lidl România. 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Dan Mirea, Președinte al Asociației Ape Fără Plastic: „În fiecare an, râurile și acumulările de apă dulce sunt invadate de cantități uriașe de plastic aduse pe de o parte de viituri, care spală gropile de gunoi neautorizate de pe maluri, și pe de altă parte, de obiceiul oamenilor de a lăsa deșeurile la voia întâmplării, fapt ce periclitează biodiversitatea acvatică, calitatea apelor și valoarea peisagistică a acestora. Pe lângă acțiunea de colectare a deșeurilor, montajul barierei plutitoare de pe râul Jiu are și obiectivul de a face o monitorizare clară privind cantitățile reale de deșeuri de plastic existente în râu – premisă obligatorie pentru realizarea obiectivului nostru ambițios, respectiv ca, într-un orizont de timp rezonabil, în Dunăre să nu mai ajungă niciun plastic din Jiu.”   

Cosmin Călin, Director Administrația Bazinală de Apă Jiu: „Datele arată că 4,2 tone de plastic sunt transportate în fiecare zi de Dunăre. Prezența plasticului în apele curgătoare poate fi redusă sau chiar eliminată prin aceste acțiuni de curățare și colectare, pentru că astfel reușim să prevenim ca mai apoi acesta să ajungă în Dunăre, de acolo în mare și mai apoi în oceane, iar cercul acesta este unul vicios pentru oameni și întreaga noastră planetă. Lacul lșalnița este una din sursele de apă ale orașului Craiova, iar cu cât apa este mai curată, cu atât tratarea ei va fi mai simplă și apa mai sănătoasă pentru populație.”


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri