4 Iunie 2020 publicat în Lifestyle 3371 share-uri

Melodii românești cu un ecou etern, care transmit cu atâta putere emoții chiar și peste decenii încât nu le vom uita niciodată.

Nu este deloc un șablon să spunem că muzica românească cântată de-a lungul timpului este un tezaur inestimabil, iar comorile ei sunt nenumărate. Au fost și vor exista creații și artiști români geniali care au cântat ca nimeni alții în această limbă melodioasă pe care o numim limba română și care sunt o sursă de inspirație pentru toate generațiile, chiar și astăzi. Muzică cu adevărat bună nu se învecheste niciodată atâta timp cât emoțiile pe care le transmite au putere. Sunt melodii care ne fac să vibrăm cu putere chiar și peste zeci de ani, iar cei care le cânta le trec în atemporalitate și veșnicie.

Vă dedicăm astăzi cu drag această selecție muzicală, o incursiune în diversitatea muzicii românești nemuritoare, un top cu melodii românești din anii ’70, ’80 sau chiar mai recente. Sunt melodii românești mai vechi și mai noi, dar care nu vor muri niciodată. Sunt fragmente din emoțiile, amintirile, trăirile și nostalgiile unei anumite perioade în care tindem să ne reîntoarcem atunci când vrem să ne regăsim sau să ne redescoperim rădăcinile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Nu ne-a fost deloc ușor să realizăm acest top deoarece muzică românească cântată de-a lungul timpului ascunde atâta talent, diversitate, trăire, autenticitate și dedicare încât a fost greu să ne rezumăm doar la 20 de melodii, cântăreți sau artiști. Așa că, dacă am omis unul dintre artiștii voștri preferați, vă rugăm să ne iertați și să îl numiți într-un comentariu scris la acest articol. Promitem că vom reveni cu topuri muzicale pe decenii, care să ne permită să includem mai mulți artiști și mai multe melodii. 

Top 20 melodii românești care nu vor muri niciodată

Aurelian Andreescu - Copacul

Mihaela Runceanu - De-ar fi să vii

Mihaela Mihai - De-ai fi tu salcie

Marina Voica - Și afară plouă, plouă

Stela Enache şi Florin Bogardo - Balada pescăruşilor albaştri

Luigi Ionescu - Lalele

Ileana Șipoteanu - Ai Venit Prea Târziu

Gică Petrescu - Du-mă acasă, măi tramvai

Mirabela Dauer- Te-aștept să vii

Stela Enache și Florin Bogardo - Ani de liceu 

Loredana Groza și Ion Caramitru - Bună seară, iubito 

Angela Similea  - Să mori de dragoste rănită 

Ioana Radu - Barca pe valuri

Corina Chiriac - Inimă, nu fi de piatră

Ilie Micolov - Dragoste la prima vedere

Liviu Vasilică - Fir-ai tu să fii de murg

Semnal M - La fereastra ta

Dan Spătaru - Să cântăm, chitara mea

Anda Călugăreanu - O portocală 

Madălina Manole - Fată dragă 

Foto fr si main: By carlos castilla /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri