6 Octombrie 2009 publicat în Lifestyle 10 share-uri

Vechii celti credeau in puterea zilei de nastere si in semnificatiile acesteia. Fiecare persoana se afla sub semnul unui animal protector si plecand de la timpul nasterii, un animal-simbol mitic ii influenteaza destinul si personalitatea. Conform traditiei celtice, iata care sunt cele 12 zodii- oameni-animale in functie de ziua de nastere conform traditiei celtice:
Trasaturi protectoare ale totemului: Perseverenta, Excentricitate, Atractie pentru ocult
Personalitate: Oamenii-cocor au fie o inteligenta apriga, fie un talent deosebit. Existenta lor nu poate sta sub semnnul banalului si al normalului. Nu le place sa iasa in evidenta, insa le place sa construiasca lucruri marete care sa inspire, care sa provoace, care sa atate spiritele, intelectele si opinia publica. Sunt oameni nascuti ca printr-o modalitate sau alta sa transforme si sa influenteze mersul lucrurilor in jurul lor. Viziunea lor asupra vietii este una progresista. Spiritul lor trebuie mai intai de toate sa fie liber, sa pluteasca si sa se inalte deasupra tuturor. Pentru a se impaca cu propria persoana, trebuie sa initieze o schimbare, cat de mica ar fi aceasta.

Omul-Foca (18 februarie -17 martie)
Planeta guvernanta: Neptun
Trasaturi protectoare ale totemului: Iubire, Extrasensibilitate, Spiritualitate
Personalitate: Oamenii-foca sunt lenti in miscari, buni la suflet, calmi si metodici, chibzuiti. Aparent apatici, inauntrul lor se ascunde o lume plina de viata si exuberanta, de sentimente aprinse, simtiri multe si filozofii marete. Oamenii-foca fac parte din categoria oamenilor romantici si visatori ce prefera sa construiasca lumea conform propriilor standarde si valori. Sunt firi emotionale si empatizeaza cu ceilalti. Pentru acestia evolutia materiala, in lipsa celei spirituale, a interiorului, este inutila.

Omul-Urs (18 martie -14 aprilie)
Planeta guvernanta: Marte
Trasaturi protectoare ale totemului: Instincte primare, Afectivitate, Protectie
Personalitate: Oamenii-ursi sunt familisti convinsi ce cred si promoveaza valorile familiale, iar confortul familial este unul dintre lucrurile pentru care lupta si muncesc in viata. Firi telurice si legate de radacinile lor ancestrale, oamenii-ursi sunt protectivi si atenti cu cei dragi. Sunt de asemenea extravertiti, acordand o importanta deosebita fizicului si placerilor senzuale, procurate de trup. Le place luxul si isi doresc bunastarea. Au curaj si sunt puternici pentru cei dragi.

Omul-Vipera (15 aprilie -12 mai)
Planeta guvernanta: Luna
Trasaturi protectoare ale totemului: Energia vietii, Vindecare, Transformare
Personalitate: Unul din punctele forte ale oamenilor-vipera este acela ca au o abilitate innascuta de a gasi solutii chiar si atunci cand se crede ca nu exista niciuna. Oamenii acestui semn sunt descurcareti si plini de energie creatoare, adevarati pionieri ai momentului si ai actiunii de moment. Se transforma, evolueaza, se adapteaza, initiaza, vor sa se depaseasca si sa-i depaseasca si pe ceilalti si niciodata nu raman la un stadiu autosuficient. Iubesc misterul si misterul nu-i ocoleste. De regula sunt flexibili, blanzi si intelegatori cu cei din jur si au o afinitate pentru metodele naturiste de tratament. Mare atentie insa! Nu le lezati orgoliul caci se pot razbuna crunt.

Omul-Albina (13 mai -9 iunie)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri