28 Ianuarie 2020 publicat în Lifestyle 41 share-uri

Dacă anul trecut a părut anevoios și te-a obosit, vei avea șansa perfectă să te revanșezi față de tine odată cu un nou început.

Dacă îți pregătești deja lista de dorințe pentru noul an, concentrează-te pe acele obiective care te vor face să-ți asumi mai multă responsabilitate și pe cele care te provoacă să încerci ceva nou. Curajul te va ajuta să îți atingi mai ușor țelurile și să îți deschizi orizontul spre noi posibilități. Dacă anul trecut a părut anevoios și te-a obosit, vei avea șansa perfectă să te revanșezi față de tine odată cu un nou început. Iată cum poți pune în aplicare un astfel de plan:

Apucă-te de activități noi

Ai vrut mereu să te înscrii la cursuri de box, dar ți-a fost frică să nu fii ignorată? Îi privești cu admirație pe cei care știu să practice sporturi de iarnă? Află că în noul an poți încerca tot ce ai amânat. Dacă vrei să te înscrii la sală sau la cursuri există multe locuri în care prima ședință este gratuită, tocmai pentru a putea să-ți dai seama dacă activitatea este potrivită pentru tine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești!

Nu trebuie decât să-ți faci timp și curaj să faci primul pas. Cu siguranță, femeile își găsesc locul și într-un club de box. Nu uita că trăiești în secolul 21 și stereotipurile încep să se șteargă treptat. Dacă vrei să schiezi, finalul anului îți oferă șansa să te apuci mai devreme de planurile tale. Cumpără-ți o pereche de clapari, schiuri și un echipament potrivit, iar apoi roagă-i pe prietenii tăi să-ți ofere o mână de ajutor sau apelează la serviciile unui instructor chiar pe pârtie. Odată ce-ți vei învinge reținerile, vei începe să vezi rezultate.

Acceptă-ți vulnerabilitatea și fricile

Curajul nu înseamnă dispariția totală a fricii. Acesta reprezintă mai mult o conștientizare a acesteia și acceptarea trăsăturilor de caracter vulnerabile. Doar atunci când începi să te accepți așa cum ești poți trece la următorul nivel, adică la depășirea momentelor grele care te opresc din a acționa cum ți-ai dorit.

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Fie că e vorba de locul de muncă sau viața personală, încearcă să nu te învinovățești pentru greșeli sau pentru momentele în care ai ales să stai deoparte. Dezvoltă-ți un sistem prin care să îți recunoști emoțiile sau momentele care îți provoacă frică și lucrează la a le combate cu o minte limpede și liniștită. De asemenea, expune-te cât mai des situațiilor care te sperie, pentru că doar așa vei învăța să le faci față.

Asumă-ți riscuri

Scenariile pe care ți le construiești în cap înainte de a trece la fapte sunt doar creații ale minții tale și nicidecum nu reflectă realitatea. Bineînțeles că atunci când îți asumi un risc, situația ar putea să ia o întorsătură neplăcută, însă viața îți poate rezerva oricând astfel de surprize. În momentul în care vei începe să-ți asumi riscuri, vei reuși să lucrezi mai mult și mai bine pentru a-ți atinge obiectivele.

Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș Ghid pentru alegerea mobilierului interior Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

Este recomandat să ai mereu un plan B în orice situație și să fii pregătită și pentru un deznodământ negativ. Nu trebuie să sari mereu cu capul înainte fără a analiza posibilitățile, însă nu te bloca acolo și gândește mereu rațional.

Învață

Învață din greșeli, învață o limbă nouă, învață să conduci și absolut orice îți mai dorești, doar continuă acest proces la nesfârșit. Curajul de a nu te opri din învățat până la adânci bătrâneți îți va aduce avantaje în ceea ce privește calitatea vieții și a dozei de optimism pe care o vei simți. Nu îți fie frică nici să schimbi domeniul în care activezi prin lecții și cursuri care să te ghideze pe o cale diferită. Nu te gândi că vârsta nu-ți permite să mai încerci alte lucruri noi. Procesul va deveni puțin mai greu în timp, pentru că la bătrânețe nu mai reții informațiile noi la fel de ușor ca în tinerețe, însă acest lucru nu trebuie să te oprească. Dacă ajungi la o vârstă înaintată cu un trecut plin de curaj și asumare de riscuri, totul va fi mult mai ușor de realizat.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Ține minte aceste sugestii și începe anul nou cu multă înțelepciune și introspecție. Odată ce vei ști ce vrei de la viață, vei reuși să îți folosești toate resursele pentru a deveni cea mai bună variantă a ta.

Sursa foto: Fotografie creată de Jonathan Petersson, de la Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri