23 Ianuarie 2020 publicat în Lifestyle 73 share-uri

O reflecție asupra a ceea ce-și dorește femeia în ziua de astăzi...

Trăim într-o lume dinamică, tumultoasă, care impune un ritm de viață alert, anumite standarde foarte înalte, un anumit model al succesului. Încercăm să facem față, să ne adaptăm, să corespundem, în dorința de a fi împlinite sau, mai bine zis, fericite.

Ce-și dorește o femeie în ziua de astăzi?

Unu, să aibă succes profesional? Iar pentru asta face o facultate, neapărat prestigioasă, dar nu obligatoriu pe plac. Obține un post, de dorit într-o multinațională, muncește până la epuizare, să demonstreze că este bună sie și celorlalți, să câștige un salariu care să-i permită să-și satisfacă toate capriciile și să obțină cea mai bună poziție acolo unde este și în societate.

Doi, să fie admirată de cei din jur? Iar pentru asta ține diete, deseori cu repercusiuni asupra sănătății. Merge la sală pentru a-și contura un corp de invidiat, saloane pentru cele mai noi proceduri de înfrumusețare, astfel încât să nu fie mai prejos de femeile din revistele glossy. Face tot felul de sacrificii, dedică ore în șir pentru ca exteriorul său să nu aibă niciun cusur, să strălucească la propriu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile
Foto: By Zivica Kerkez /Shutterstock

Trei, să fie acceptată și iubită? Se atașează de bărbați care îi alimentează o iluzie a fericirii și la un moment dat îi cade voalul de pe ochi și-și dă seama că nici pe de parte nu e ceea ce și-a imaginat, rabdă reproșuri, critici, restricții. A nimerit într-o capcană din care nu prea știe cum să iasă fără răni în suflet și imagine de femeie ratată.

Patru, să fie o mamă ideală? La apariția copilului uită de sine, tot universul său se rotește în jurul acestei ființe neajutorate, devine ostentativ mamă. Face o obsesie pentru binele copilului. Gravitează în jurul lui, se zbate ca progenitura sa să aibă parte de cei mai bun. Visează ca al ei să devină cel mai din toți și-și proiectează propriile așteptări asupra acestuia, înăbușindu-i sinele său adevărat.

În tot acest iureș al vieții, cel mai important e că această femeie coaptă, la vârsta maturității, a uitat de sine, trăiește o viață ce nu-i aparține, a uitat să se întrebe ce-și dorește cu adevărat, a uitat de visele din copilărie, a uitat să fie ea însăși. Chiar dacă ai făcut până acum anumite alegeri greșite, nu e niciodată târziu să te întorci din drum, să te îndrepți către sufletul tău și să redescoperi dorințele tale adevărate, esența ta profundă.

Fiecare din noi, femeile, putem să simțim că trăim din plin viața atunci când ne exprimăm plenar natura noastră adevărată dincolo de așteptările și constrângerile celor din jur, societății. Îți propun acest exercițiu deloc simplu, căci schimbările presupun întotdeuna renunțarea la o stare de comoditate, un proiect ambițios, poate neplăcut pe alocuri căci va trebui să renunți la cărări bătătorite, dar ce nu te-au dus niciodată acolo unde ai visat în momentele tale de libertate interioară toatală. Un drum în care să nu mai rătăcești prin viață, ci să-ți găsești propria cale, să renaști o alta în interiorul tău, să renunți la platitudinea existenței și să trăiești în deplină armonie și liberate. Suntem aici să te susținem să-ți regăsești drumul înapoi. Vale!

* Un articol de Anișoara Melnichttp://anisoaramelnic.blogspot.com

Foto fr si main: By Kiselev Andrey Valerevich /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri