Ce poţi face pentru ca viaţa cu un coleg de cameră să fie cât mai civilizată şi plăcută?

Mulţi studenţi care merg la facultate în alt oraş decât cel natal aleg să stea într-un cămin. Motivele pot fi variate, de la faptul că este mai ieftin, până la ideea de a avea o experienţă completă ca student. Oricare ar fi premisele, acest lucru presupune să locuieşti cu cel puţin încă o persoană, iar, cel mai probabil, aceasta va fi un necunoscut. Indiferent dacă veţi deveni sau nu prieteni, cel mai important lucru este să vă înţelegeţi, să fiţi politicoşi şi să vă respectaţi unul pe celălalt.

Ca student, ai câteva opţiuni pentru cazare. Căminele facultăţii ar putea fi o primă opţiune, dar dacă alegi, de exemplu, să îţi faci studiile în Bucureşti, cel mai probabil nu vei reuşi să obţii un loc la distribuirea camerelor fiind prioritari cei din anii mai mari. Ideea de cămine studenţeşti private Bucureşti a devenit din ce în ce mai populară. Vorbim tot despre un campus, dar cu condiţii mult mai bune decât cele de la stat şi cu numeroase facilităţi incluse în preţul chiriei. A treia variantă, mult mai costisitoare, este închirierea unei locuinţe clasice, o garsonieră sau un apartament.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

În situaţia în care vei locui cu cel puţin încă o persoană, viaţa de zi cu zi poate fi o provocare, pentru că spaţiul este limitat. Ce poţi face pentru ca viaţa cu un coleg de cameră să fie cât mai civilizată şi plăcută?

Încheie o înţelegere

… chiar sub formă scrisă. În care să menţionaţi nişte reguli comune după care să vă ghidaţi. Atât tu, cât şi colegul de cameră vă veţi da seama că lucrurile devin astfel mult mai uşoare. Se înţelege (probabil) de la sine că vor fi compromisuri pentru ca lucrurile să devină tolerabile. Dar, dacă reuşiţi să ajungeţi la o înţelegere privind regulile tale şi regulile lui, aveţi toate şansele unui trai civilizat.

O comunicare clară

Poate îţi place ca în cameră să fie o ordine strictă sau, dimpotrivă, eşti mai dezordonat. Poate asculţi muzică în timp ce înveţi, poate îţi place să dormi cu geamul deschis. Poate îţi place să faci yoga şi să meditezi foarte devreme dimineaţa. Nu presupune de la început că al tău coleg de cameră îşi va da singur seama imediat de aceste nevoi ale tale. Comunică-i de la început ce consideri important, veţi evita din start nişte conflicte.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci

Rezolvă problemele cât sunt minore

Poate colegul de cameră face nişte lucruri care te deranjează. Îţi împrumută lucrurile, mănâncă din mâncarea ta fără să îţi ceară permisiunea. Nu face curăţenie în spaţiile comune. Încearcă să rezolvi aceste conflicte de la început, cu calm, pe un ton prietenos. Poate celălalt nici măcar nu îşi dă seama că astfel de obiceiuri te deranjează.

Ai grijă pe cine inviţi în cameră

 Este posibil ca tu să fii o persoană foarte sociabilă, prietenoasă, amuzantă, care are un grup mai mare de prieteni. Dar este la fel de posibil ca persoana cu care locuieşti să nu îţi semene. Sau poate are nevoie să studieze în linişte şi atunci, dacă inviți prieteni la tine, s-ar putea să se simtă incomodat. Vorbiţi despre acest subiect şi ai grijă să întrebi mereu dacă nu deranjezi.

Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Nu este necesar să deveniţi prieteni

Iar acesta este un lucru normal. Fii plăcut şi prietenos cu colegul de cameră, dar respectaţi-vă spaţiul personal. Dacă te străduieşti prea mult să te împrieteneşti cu persoana respectivă s-ar putea ca situaţia să devină bizară.

Fii deschis la minte

Este foarte posibil ca persoana cu care locuieşti să nu provină din acelaşi mediu ca al tău. Poate vine dintr-o altă cultură, are un stil de viaţă, o ideologie, o religie, o perspectivă asupra vieţii extrem de diferite. Fii deschis la minte şi respectă diferenţele dintre voi. Este posibil să ai ceva de învăţat din aceste diferenţe.

Tratează-ţi colegul de cameră aşa cum ţi-ar plăcea să fii tratat

Poate sunt unele momente în care nu știi ce să faci, cum să reacționezi, cum să rezolvi o problemă. Există o regulă care, în principiu, nu poate da greș, respectiv să îți tratezi colegul de cameră așa cum ți-ar plăcea să fii tratat.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Nu în ultimul rând, ia în calcul faptul că studenția este o perioadă de tranziție, în care crești, te dezvolți ca om. Acest lucru presupune schimbare atât din partea ta, cât și a celuilalt. Vor apărea noi provocări, este posibil să ajungeți la noi înțelegeri. Rămâi deschis la schimbare și adaptează-te, este un semn de maturizare.

Sursa foto: By Phovoir /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri