24 Octombrie 2019 publicat în Lifestyle 13 share-uri

Un copil este o fiinţă pe care ne-a împrumutat-o Dumnezeu ca să facem un curs intensiv despre cum să iubim pe cineva mai mult decât pe noi înşine.... (Jose Saramago)

“Copiii voştri nu sunt copiii voştri. Ei sunt fiii şi fiicele dorului Vieţii de ea însăşi îndrăgostită. Ei vin prin voi, dar nu din voi. Şi deşi sunt cu voi, ei nu sunt ai voştri...”, spunea Khalil Gibran, ținând să ne amintească că ai noștri copii nu ne aparțin. Aceeași idee este exprimată și în următoarele cuvinte care circulă pe internet sub numele de "definiția copilului" și care cu siguranță ne dau de gândit asupra modului în care ne raportăm la copiii și sufletele cărora le-am dat viața. Copiii sunt însă ființe multe prea complexe și minunate ca să îi putem încadra într-o simplă "definiție"...

Superbul citat îi este atribuit lui Jose Saramago (1922-2010), celebrul scriitor portughez care a câștigat premiul Nobel pentru literatură în anul 1998. “Eseu despre orbire” se numără printre cele mai bune și apreciate române ale autorului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

José Saramago: Copiii sunt un împrumut...

Foto: By DeepGreen /Shutterstock

“Un copil este o fiinţă pe care ne-a împrumutat-o Dumnezeu ca să facem un curs intensiv despre cum să iubim pe cineva mai mult decât pe noi înşine, despre cum să ne schimbăm cele mai mari defecte pentru a le da cele mai bune exemple şi despre cum să învăţăm să avem curaj.

Da, despre asta este totul!

Să fii tată sau mamă este cel mai mare act de curaj pe care îl poate face cineva pentru că presupune să te expui la toate tipurile de durere, dar mai ales incertitudinii că faci lucrurile corect şi temerii de a nu pierde ceva atât de iubit.

Să pierzi? Cum așa? Nu e al nostru?

A fost doar un împrumut. Cel mai preţios şi mai minunat împrumut pentru că sunt ai noştri până când pot avea grijă de ei înșiși, după aceea aparţin vieţii, destinului şi familiilor lor.

Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! Hai să-i scoatem pe copii dintre pereții ăia! Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților

Dumnezeu să binecuvânteze pentru totdeauna copiii noştri pentru că pe noi deja ne-a binecuvântat cu ei.”

(José Saramago)

Foto fr si main: By Painterstock /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri