24 Octombrie 2019 publicat în Lifestyle 11 share-uri

Un copil este o fiinţă pe care ne-a împrumutat-o Dumnezeu ca să facem un curs intensiv despre cum să iubim pe cineva mai mult decât pe noi înşine.... (Jose Saramago)

“Copiii voştri nu sunt copiii voştri. Ei sunt fiii şi fiicele dorului Vieţii de ea însăşi îndrăgostită. Ei vin prin voi, dar nu din voi. Şi deşi sunt cu voi, ei nu sunt ai voştri...”, spunea Khalil Gibran, ținând să ne amintească că ai noștri copii nu ne aparțin. Aceeași idee este exprimată și în următoarele cuvinte care circulă pe internet sub numele de "definiția copilului" și care cu siguranță ne dau de gândit asupra modului în care ne raportăm la copiii și sufletele cărora le-am dat viața. Copiii sunt însă ființe multe prea complexe și minunate ca să îi putem încadra într-o simplă "definiție"...

Superbul citat îi este atribuit lui Jose Saramago (1922-2010), celebrul scriitor portughez care a câștigat premiul Nobel pentru literatură în anul 1998. “Eseu despre orbire” se numără printre cele mai bune și apreciate române ale autorului.

José Saramago: Copiii sunt un împrumut...

Foto: By DeepGreen /Shutterstock

“Un copil este o fiinţă pe care ne-a împrumutat-o Dumnezeu ca să facem un curs intensiv despre cum să iubim pe cineva mai mult decât pe noi înşine, despre cum să ne schimbăm cele mai mari defecte pentru a le da cele mai bune exemple şi despre cum să învăţăm să avem curaj.

Da, despre asta este totul!

Să fii tată sau mamă este cel mai mare act de curaj pe care îl poate face cineva pentru că presupune să te expui la toate tipurile de durere, dar mai ales incertitudinii că faci lucrurile corect şi temerii de a nu pierde ceva atât de iubit.

Să pierzi? Cum așa? Nu e al nostru?

A fost doar un împrumut. Cel mai preţios şi mai minunat împrumut pentru că sunt ai noştri până când pot avea grijă de ei înșiși, după aceea aparţin vieţii, destinului şi familiilor lor.

Dumnezeu să binecuvânteze pentru totdeauna copiii noştri pentru că pe noi deja ne-a binecuvântat cu ei.”

(José Saramago)

Foto fr si main: By Painterstock /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri