1 Martie 2019 publicat în Lifestyle 143 share-uri

Astăzi îți dăruim o rugaciune Baha’i care să te ajute în zilele tumultoase și în orice aspect al vieții care te frământă.

Religia Baha’i este cea mai tânără din lume, iar practicanții săi urmează cuvântul lui Bahá’u’lláh (Gloria lui Dumnezeu) care vorbește despre o lume fără granițe și în care oamenii trebuie să creeze o unitate, dincolo de orice fel de diferență, de practică spirituală, de etnicitate sau de gen.

Pământul este o singură țară, iar oamenii sunt cetățenii săi. - Bahá’u’lláh

<< Credinţa Bahá’í este cea mai tânără dintre religiile monoteiste independente din lume. Fondată în Iran în 1844, ea are acum mai mult de cinci milioane de practicanţi în 236 de ţări şi teritorii.

Bahá’íi provin din aproape fiecare fond naţional, etnic şi religios, ceea ce plaseaza Credinţa Bahá’í pe locul doi in privinta raspandirii geografice pe plan mondial. Bahá’íi văd religiile majore ale lumii, ca parte a unui proces unic, progresiv prin care Dumnezeu descoperă voia Lui pentru omenire. Bahá’u’lláh (1817-1892), Fondatorul Credinței Bahá’í, este recunoscut ca fiind cel mai recent dintr-o linie de Mesageri Divini care include pe Avraam, Moise, Buddha, Zoroastru, Cristos şi Mahomed.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Acest documentar cu traducere în limba română, prezintă comunitatea Baha'i și modul în care ei văd lumea, de asemenea spune istoria profetului Bahá’u’lláh:

Tema centrală a mesajului lui Bahá’u’lláh este aceea că umanitatea este o singura rasă şi că a venit ziua pentru unificarea omenirii într-o societate globală. În timp ce reafirmă principiile etice fundamentale comune tuturor religiilor, Bahá’u’lláh dezvăluie, de asemenea, noi legi şi învăţături pentru a pune bazele unei civilizaţii globale. „O nouă viaţă,” a declarat Bahá’u’lláh, „se trezeste , în această epocă, în toate popoarele de pe pământ.”>> (Mai multe informații pe site-ul bahai.org.ro)

Rugăciune Baha’i pentru Apărare și Protecție

O, Doamne, Dumnezeul meu! Nu Te îndepărta de mine, căci nenorocirile, una după alta s-au abătut asupra mea. O, Doamne, Dumnezeul meu! Nu mă lăsa singur, căci cea mai mare năpastă m-a lovit. Din laptele curat, de la pieptul iubirii Tale duioase, dă-mi să beau, căci setea m-a mistuit. La umbra milostivirii Tale adăpostește-mă, căci toți vrăjmașii mei, într-un singur gând, s-au năpustit asupra mea. Lasă-mă să stau lângă tronul maiestății Tale, în fața revelației semnelor slavei Tale, căci nenorocirea m-a atins cumplit. Cu roadele Copacului Eternității Tale hrănește-mă, căci o slăbiciune fără margini m-a cuprins. Din cupele bucuriei, întinse de mâinile milostivirii Tale duioase, lasă-mă să beau, căci nenumărate supărări s-au abătut cu putere asupra mea. Cu veșmântul brodat al Suveranității Tale Atotputernice împodobește-mă, căci sărăcia m-a despuiat de tot. Legănat de uguitul Porumbiței Veșniciei Tale lasă-mă să dorm, căci cele mai sumbre nenorociri m-au lovit. În fața tronului unicității Tale și a splendorii chipului Tău lasă-mă să stau, căci teama și tremurul m-au zdrobit cumplit. În oceanul iertării Tale, în fața neliniștii leviatanului de slavă cufundă-mă, căci păcatele m-au osândit amarnic.

Rugăciune revelată de Baha’u’llah

Rugăciune extrasă din Rugăciuni Baha’i - Adunarea spirituală a Baha'ilor din România, 2016

Foto homepage: Daniel Tadevosyan /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri