12:12, 4 Decembrie 2018 publicat în Lifestyle

Pentru că trebuie să ții pasul cu vremea de afară, află cum alegi cele mai potrivite ghete pentru bărbați.

Sezonul rece vine cu o serie de schimbări, printre care și cele ale garderobei. Dacă te gândești că doar femeile sunt cele preocupate să își updateze dulapurile de haine cu noi achiziții, clar nu ai luat în calcul că domnii sunt și ei la fel de dornici să arate bine!

Apropo de bărbați, aceștia par a fi atenți în special la încălțămintea pe care o poartă și care trebuie să fie, în primul rând, confortabilă. Mai aspoi, e necesar ca pantofii să le completeze stilul. Așadar, pentru că trebuie să ții pasul cu vremea de afară, află cum alegi cele mai potrivite ghete pentru bărbați!

Citeste si:
MODA verii: 25 de ROCHII MAXI care îți taie respirația
MODA verii: 25 de ROCHII MAXI...

Calitatea, top 1 pe lista criteriilor

Nu mai este nevoie să spunem că lucrurile de calitate arată, în general, mult mai bine decât chilipirurile și sunt și mult mai rezistente, pe deasupra. Mai ales că este vorba despre încălțăminte, un accesoriu indispensabil indiferent de sezon, e important să investești în calitate. În plus, ține cont de faptul că alegi o pereche de ghete de iarnă care trebuie să îți asigure un confort și o protecție mult mai ridicată, deci dacă știi să optezi pentru modelul potrivit, le vei putea folosi și în anii următori ca noi.

În concluzie, căutarile tale după încălțămintea potrivită trebuie să înceapă din acele magazine care comercializează produse autentice. Nu te lăsa tentat de prețurile foarte scăzute ale încălțămintei contrafăcute; nu doar că ele nu reprezintă o investiție rentabilă, deoarece se vor strica repede și va trebui să faci o altă achiziție, dar te-ai putea alege chiar și cu probleme de sănătate (dureri de picioare, de spate, bacterii etc).

Citeste si:
Tendințele pentru 2021. Stiți ce nu trebuie să vă lipsească din...
Tendințele pentru 2021. Stiți...

Materialul - piele naturală, ecologică sau sintetică?

Un alt aspect căreia trebuie să îi acorzi atenție când alegi o pereche de ghete pentru bărbați este materialul. Pielea naturală va fi întotdeauna o alegere care prezintă plusuri atât din punct de vedere al caracteristicilor de design cât și în ceea ce privește calitatea și confortul. Dacă optezi pentru o pereche de ghete din piele naturală vei beneficia de o mulțime de avantaje: acestea sunt rezistente, asigură protecție împotriva umezelii și vor fi mereu în vogă, deoarece acest material nu se demodează.

Pielea ecologică imită foarte bine aspectul celei naturale, însă nu păstrează și aceleași proprietăți. Chiar dacă este mai ieftină, este mai puțin durabilă și nu la fel de comodă.

Ghetele confecționate din materiale sintetice nu reprezintă o alegere bună pentru iarnă, mai ales că în acest anotimp ai nevoie de încălțăminte care să îți asigure un confort termic ridicat.

Sistemul de închidere

Din punct de vedere al sistemului de închidere, poți opta pentru ghete bărbătești din mai multe categorii, precum: ghete cu șiret, ghete Chelsea (cu elastic lateral), ghete cu capse, cu fermoar, cu arici etc. În cazul în care optezi pentru ghete cu șiret asigură-te că aceste șireturi vor fi destul de groase și de rezistente. Pe de altă parte, capsele trebuie să fie și ele durabile. Desigur, există și modele care combină mai multe sisteme de închidere, important este să alegi modelul care te avantajează și care ți se pare cel mai practic, conform nevoilor tale.

Foto homepage: Pixabay


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri