Este important ca în perioada iernii să ai un plan bine stabilit, ca totul să meargă perfect, cu costuri suportabile.

Pe timpul iernii, muntele reprezintă principala atracție pentru marea majoritate a turiștilor. Sărbătorile, zilele libere și pârtiile acoperite de zăpadă fac ca această destinație să fie perfectă în perioada sezonului rece. Interesul mare se traduce însă și în cheltuieli mai ridicate. Cazările sunt mai scumpe, atracțiile la fel, iar aglomerația îți poate întârzia sau chiar da peste cap planurile. De aceea este important ca în perioada iernii să ai un plan bine stabilit, ca totul să meargă perfect, cu costuri suportabile.

6 trucuri să reduci din cheltuieli în vacanța de iarnă:

1. Planifică din timp

Acesta este scenariul ideal pentru orice tip de vacanță. Planificarea din timp te va ajuta să găsești cele mai bune cazări și modalități de transport la prețuri atractive. În același timp, atunci când îți planifici o vacanță cu cinci luni în avans, îți oferi posibilitatea de a strânge bani mai ușor pentru toate obiectivele pe care le ai.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

2. O bună oportunitate de a reduce din costuri

Așa cum există tichete de masă sau tichete cadou, la fel poți obține și beneficii de la locul de muncă pentru concediile tale. Voucherele de vacanta reprezintă beneficii importante pentru angajații pe carte de munca, dar și pentru angajatori, datorită faptului că sunt deductibile. Cu ajutorul lor, poți reduce semnificativ din cheltuieli.

3. Profită de zilele libere legale

Zilele de concediu sunt limitate, dar asta nu înseamnă că nu îți poți face planuri să pleci mai des, fie că vorbim despre vacanțe mai lungi sau evadări de trei zile. Un truc este să lipești zilele de concediu de zilele libere legale și weekenduri pentru a te bucura de vacanțe mici și dese.

4. Fă-ți un buget anual de vacanță

Pentru că ne aflăm la final de an, este un moment bun să începi să îți planifici o parte dintre plecările de anul viitor. Iar primul lucru pe care trebuie să îl ai în minte este un buget de vacanță. Stabilește o sumă pe care ești dispusă să o pui special pentru plecările din timpul anului și ține-o deoparte. Acest exercițiu te va ajuta să rămâi mereu într-un buget stabilit și să cauți cele mai bune cazări în funcție de suma de care dispui.

Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

5. Pleacă mereu într-un grup

Una dintre cele mai accesibile metode să reduci din cheltuielile pentru transport și cazare este călătoria în vacanță alături de un grup. În acest fel puteți găsi cazări spectaculoase oferite doar grupurilor mari la prețuri atractive, iar pentru deplasările mai mari puteți închiria o mașină ale cărei costuri se vor împărți la cinci persoane, nu două.

6. Nu mai închiria echipamentul pentru pârtie

Și pentru că tot este iarnă, iar prioritatea ta este vacanța de la munte de aceste sărbători, un truc pentru a reduce din cheltuielile dedicate sportului de sezon este să-ți cumperi propriul echipament. Fie că vorbim despre ghetele pentru schiuri sau pentru snowboard, acestea ar trebui să fie ale tale, din motive de igienă în primul rând. Apoi, dacă obișnuiești să mergi des pe pârtie, un echipament al tău te va ajuta să elimini costurile închirierii. Vei mai rămâne doar cu taxa de pârtie și telescaun sau telecabină, mult mai suportabile.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Caria dentară – ce este și cum se tratează

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Maridav


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri