Ce este Karma? Această povestire a lui Buddha îți va oferi răspunsul...

Când ministrul s-a întors la palat, s-a dus imediat la curte și s-a prezentat în fața regelui, spunându-i acestuia ca negustorul de lemn de santal are un dar pentru el. Regele a fost foarte surprins. Când a deschis darul, a rămas impresionat de frumoasa culoare aurie a lemnului de santal și de parfumul său plăcut. Încântat, i-a trimis câteva monede de aur negustorului de lemn de santal. Totodată, în adâncul inimii sale i-a părut rău că a nutrit asemenea gânduri de ură față de negustor până într-atât încât să-l vadă spânzurat în fața mulțimii.

La rândul său, negustorul a înmărmurit când a văzut monedele de aur de la rege. Era uluit, nu îi venea să își creadă ochilor. A început să îl laude pe rege. Spunea tuturor cât de bun și mărinimos este regele căci datorită lui a fost salvat de pe marginea prăpastiei și a sărăciei. După un timp, și-a adus aminte de gândurile groaznice pe care le-a nutrit față de rege, de cum îi dorea moartea doar ca să nu ajungă el în pragul sărăciei. A regretat din inimă că a nutrit asemenea gândurile rele la adresa unei persoane, doar pentru că ar fi servit interesului său material.

Dacă nutrim gânduri bune și pozitive față de o persoană, gândurile pozitive se vor întoarce la noi într-o manieră favorabilă și benefică. Dacă nutrim în schimb gânduri rele, acele gânduri negative se vor întoarce în cele din urmă tot la noi ca o consecință.

“Ce este karma?” a întrebat Buddha.

“Gândurile noastre, faptele noastre, sentimentele noastre, acțiunile noastre”…. au răspuns mulți dintre discipoli.

Buddha a clătinat din cap dezaprobator și a spus:

“Gândurile voastre sunt Karma voastră.”

ganduri, minte, putere ganduri, karma

Foto: Benjavisa Ruangvaree /Shutterstock

Autor povestire: Anonim

Foto homepage: Bruce Rolff


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Gândurile noastre sunt Karma noastră..

Citeste-ti horoscopul de azi »

Citeste si Horoscopul DRAGOSTEI: 25 mai - 31 mai 2020 »