27 Noiembrie 2018 publicat în Lifestyle 489 share-uri

Ce este Karma? Această povestire a lui Buddha îți va oferi răspunsul...

Când ministrul s-a întors la palat, s-a dus imediat la curte și s-a prezentat în fața regelui, spunându-i acestuia ca negustorul de lemn de santal are un dar pentru el. Regele a fost foarte surprins. Când a deschis darul, a rămas impresionat de frumoasa culoare aurie a lemnului de santal și de parfumul său plăcut. Încântat, i-a trimis câteva monede de aur negustorului de lemn de santal. Totodată, în adâncul inimii sale i-a părut rău că a nutrit asemenea gânduri de ură față de negustor până într-atât încât să-l vadă spânzurat în fața mulțimii.

La rândul său, negustorul a înmărmurit când a văzut monedele de aur de la rege. Era uluit, nu îi venea să își creadă ochilor. A început să îl laude pe rege. Spunea tuturor cât de bun și mărinimos este regele căci datorită lui a fost salvat de pe marginea prăpastiei și a sărăciei. După un timp, și-a adus aminte de gândurile groaznice pe care le-a nutrit față de rege, de cum îi dorea moartea doar ca să nu ajungă el în pragul sărăciei. A regretat din inimă că a nutrit asemenea gândurile rele la adresa unei persoane, doar pentru că ar fi servit interesului său material.

Dacă nutrim gânduri bune și pozitive față de o persoană, gândurile pozitive se vor întoarce la noi într-o manieră favorabilă și benefică. Dacă nutrim în schimb gânduri rele, acele gânduri negative se vor întoarce în cele din urmă tot la noi ca o consecință.

“Ce este karma?” a întrebat Buddha.

“Gândurile noastre, faptele noastre, sentimentele noastre, acțiunile noastre”…. au răspuns mulți dintre discipoli.

Buddha a clătinat din cap dezaprobator și a spus:

“Gândurile voastre sunt Karma voastră.”

Foto: Benjavisa Ruangvaree /Shutterstock

Autor povestire: Anonim

Foto homepage: Bruce Rolff


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri