, 30 Noiembrie -0001 publicat în Lifestyle 110 share-uri

Credeți în potențialul copiilor voștri, nu în notele lor...

Mesajul acestui profesor din Singapore a făcut înconjurul internetului și a fost publicat pe multe rețele de socializare și site-uri, stârnind nenumărate reacții (deopotrivă critici și aprecieri) și comentarii din partea părinților din lumea întreagă. În scurta sa scrisoare adresată părinților, un director din Singapore face un apel la aceștia de a-și accepta copiii așa cum sunt, de a-i iubi și îmbrățișă așa cum sunt, cu punctele lor slabe și cu punctele lor forțe, indiferent de notele pe care le iau.

Faptul că nu excelează la o materie sau câteva nu îi definește, dragi părinți, ține să ne (re)amintească pedagogul.... Așa că nu îi judecați. Nu le frângeți aripile și visurile. Iubiți-i. Credeți în potențialul lor, nu în notele lor. Fiecare dintre noi își are propriile abilitați, excelam la lucruri diferite, ne împlinim și suntem fericiți făcând lucruri diferite. Tocmai de aceea lumea aceasta este un loc atât de divers și interesant și complementar :). Citiți mai jos scrisoarea acestui profesor și lăsați-ne într-un comentariu mai jos părerea voastră.

Mesajul unui profesor din Singapore pentru toți părinții

Dragi părinți,

Examenele copiilor voștri vor avea loc în curând. Știu că vă faceți griji în privința lor și vreți ca ei să le susțină cu brio și să ia cele mai mari note.

Dar vă rog un singur lucru: vă rog să vă amintiți că printre elevii care vor susține examenele se poate afla și un artist care nu are neapărat nevoie să fie bun la matematică.

Printre elevii care vor da examene se poate afla și un antreprenor pentru care istoria și literatura engleză nu vor fi atât de importante.

Printre cei care vor fi la examene se poate afla și un muzician pentru care chimia nu este primordială.

Printre cei care vor susține examene se poate afla și un sportiv pentru care educația fizică este mai importantă decât fizica.

Dacă copiii voștri vor lua numai note mari, este minunat! Dar dacă acest lucru nu se va întâmpla și copiii voștri nu vor lua note mari, vă rog să nu le răpiți încrederea în sine și demnitatea.

Spuneți-le că, orice ar fi, acestea sunt doar niște examene. Spuneți-le că, orice ar fi, este în regulă.

Spuneți-le că în viață îi așteaptă lucruri mult mai mari și mai importante decât niște examene.

Spuneți-le că, indiferent de notele pe care le vor obține, voi îi iubiți și nu îi veți judeca.

Vă rog să faceți astfel și când o veți face, veți vedea că ei vor cuceri lumea. Un examen sau o notă mică... nimic din acestea nu le va putea lua visurile sau talentul.

Foto: Chinnapong /Shutterstock

Și vă rog, nu mai credeți că doctorii și inginerii sunt singurii oameni fericiți de pe planetă.

Cu un mare respect, mă înclin și vă salut!

Directorul școlii

Sursa: via internet

Foto homepage: Bartek Zyczynski /Shutterstock
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri