23 Octombrie 2018 publicat în Lifestyle 476 share-uri

Îți vor zgudui puțin lumea interioară, dar în sensul cel mai bun și profund al cuvântului :).

Nizar Qabbani (1923-1998) este unul dintre cei mai îndrăgiți și influenți poeți ai literaturii contemporane arabe și totodată și poetul național al Siriei. În poeziile sale bazate pe simplitate și elegantă, Nizar Qabbani a abordat de multe ori teme precum dragostea, erotismul, feminismul, religia sau naționalismul arab (wikipedia). Versurile sale atât de simple, dar pline de înțeles și profunzime, au îmbogățit și înfrumusețat minți și suflete din lumea întreagă, depășind granițe culturale și temporale. Iată câteva dintre citatele și versurile sale cele mai frumoase, versuri de Nizar Qabbani care cu siguranță îți vor atinge și ție inima.

Nizar Qabbani: cele mai frumoase citate și versuri arabe de dragoste, de viață

1. Vara, mă plimbam pe țărm și mă gândeam la tine. Dacă i-aș fi spus mării ce simt pentru tine, și-ar fi lăsat țărmurile, scoicile și peștii și m-ar fi urmat.

Foto: Lev.S /Shutterstock

2. Așa este femeia. Când o rănești, plânge. Și chiar dacă te rănește, plânge.

3. Iubita mea mă întreabă:

“Care este diferența dintre mine și cer?”

Diferența, dragostea mea,

Este că atunci când râzi,

Uit de cer.

Foto: Aleksandar Mijatovic /Shutterstock

4. Și scrisul încă este: către tine, cu tine, despre tine, din cauza ta și pentru tine.

5. Sunt unii oameni pe care nu i-am uitat, dar nu mai zâmbim când le pronunțăm numele.

6. Nu iubi profund decât când ești sigur că celălalt te iubește cu aceeași profunzime căci adâncimea dragostei tale de astăzi este egală cu adâncimea rănii tale de mâine.

7. Cea mai periculoasă boală de inimă: memoria puternică.

8. Când iubesc, apă țâșnește din degetele mele, iarbă îmi crește pe limbă. Când iubesc, devin timp în afara a tot timpul.

9. Femeia nu vrea un bărbat bogat sau un bărbat frumos, nu vrea nici măcar un poet. Ea vrea un bărbat care să îi privească ochii atunci când este tristă și să o înțeleagă, un bărbat care să îi ofere pieptul său și să îi spună: “Aici este țara ta natală.”

10. Înainte să vii

lumea era proză.

Acum s-a născut poezia.

11. Viața nu se oprește după ce pierzi pe cineva, ci continuă fără acea persoană, dar diferit.

12. Suntem niște oameni cu pielea subțire și inimile goale. Ne petrecem zilele jucându-ne șah, jocuri de noroc sau dormind - și spunem despre noi că suntem cei mai buni oameni pe care i-a dat umanitatea.

13. Când te-am șters din cartea memoriei, nu am știut că ștergeam jumătate din viața mea.

Foto: Yellowj /Shutterstock

14. O tragedie când o minte matură și o inimă romantică se află în interiorul aceluiași corp.

15. Dragostea ta m-a învățat să mă întristez și de secole aveam nevoie ca o femeie să mă facă să mă întristez, aveam nevoie ca o femeie să plângă în interiorul brațelor sale precum o vrabie, ca o femeie să îmi adune toate părțile din mine precum cioburile unui cristal spart.

16. Zilele vor trece. Vei renunța la lucrurile de care erai dependent, vei lăsa pe cineva în urmă, vei șterge un vis și în cele din urmă vei accepta o realitate.

17 Când iubesc o femeie, toţi copacii fug desculţi spre mine.

18. Și dragostea mea a târât dragostea afară din peștera ei în aer liber, făcându-mi pieptul o biserică deschisă pentru toți îndrăgostiții.

19. Dacă ai fi fost la nivelul nebuniei mele, ți-ai fi aruncat toate bijuteriile, ți-ai fi vândut toate brățările și ai fi dormit în ochii mei.

20. Și toate țările păreau la fel,

Că nu mă văd pe mine nici acolo, și nu mă văd nici aici.

Citește continuarea pe pagina următoare >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

Director STB: Angajații să vină azi la muncă. Dacă sunt trei zile consecutive în care angajatul nu e prezent la locul de munca, contractul poate fi desfăcut

22 Ianuarie 2022 - wall-street.ro

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri