25 Septembrie 2018 publicat în Lifestyle 37 share-uri

Călătoriile te învață nenumărate lucruri despre culturile și oamenii săi și, totodată, despre tine însuți.

Brazilienii, de exemplu, dau punctualității un cu totul alt sens decât te-ai obișnuit. Dacă ești invitat la masă într-o casă braziliană, ia în calcul să ajungi o oră mai târziu, nicidecum la fix sau mai devreme. Pentru brazilieni este ceva obișnuit să se întâlnească cel puțin o oră mai târziu decât au stabilit, pentru a-i lăsa timp suficient gazdei pentru pregătiri. Așadar, stai un pic mai mult la plajă, rămâi să vezi apusul de soare și apoi mergi la petrecere; în mod evident mai târziu, dar de fapt la timp.

5. Îți cultivi dorința de a cunoaște cât mai multe

După ce ai prins gustul călătoriilor, cu greu o să te mai poată opri ceva sau cineva din drumul spre o nouă destinație. Odată ce ți-ai săturat privirea cu cele mai frumoase obiective turistice ale lumii, ai simțit aromele tipice, ai ascultat sunetele unice, ai legat conversații sincere cu oameni de-ai locului, implicit, îți vei dori să continui. 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Te gândești să mergi cu bicicleta prin Copenhaga? Asigură-te mai întâi că nu încerci să treci la roșu și să virezi imediat la dreapta. Nu numai că danezii vor deveni arțăgoși, dar riști să fii amendat. În 2016, amenzile au fost dublate, ajungând la 1000 DKK (134 de euro), bani pe care mai bine i-ai cheltui pe o bere locală rece stând pe plajă. 

6. Ajungi să înțelegi și să apreciezi mai profund celelalte culturi

Atunci când ești înconjurat de oameni din alte țări, care împărtășesc viziuni și tradiții diferite de ale tale, îți dai seama că lumea e un loc mult mai mare decât colțișorul în care tu te aflai, pe care îl considerai universul tău. Trecându-i granițele, ajungi să apreciezi lucrurile dintr-o perspectivă nouă, să înțelegi stiluri de viață diferite și, mai mult, să remarci similarități revelatoare între tine și oamenii pe care ajungi să-i întâlnești.

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Dacă îi pui pe suedezi să-și descrie țara într-un singur cuvânt, termenul „lagom" ar putea fi preferatul lor. Un termen tipic suedez, pentru că nu poate fi tradus într-un singur cuvânt, se referă la „atât cât trebuie" sau „suficient pentru toată lumea". Mai exact, este vorba de a fi și a avea nici prea mult, nici prea puțin, păstrând și făcând, în general, totul cu moderație și corectitudine, ce reflectă egalitatea și echilibrul pe care le au suedezii ca valori. Prin urmare, atunci când călătorești în Suedia, practică „lagom" pentru a te potrivi mai ușor cu locul.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri