Îți reprimi sensibilitatea în modul cel mai înverșunat. Crezi că la adevăr se ajunge doar prin raționament calculat, rece, descotorosit de orice emotivitate. Detești această parte din tine pentru că, arătându-ți-o, crezi că îți pierzi masculinitatea, devii slab, vulnerabil. Iar atunci când se întâmplă să ți-o manifești, în momentul următor vei căuta o metodă de a o persifla, de a o deposeda de semnificație, de a demonstra că a fost doar un impuls de o clipă. Deși anume această sensibilitate îți dă valoare, îți conferă plinătate, te face uman.
Sensibilitatea vine din iubire, raționalitatea din gândire. Iar când aceste două laturi se împletesc se naște o mai bună înțelegere a lumii, a oamenilor, a tot ce ne înconjoară. Această cunoaștere transcede rațiunea seacă și atinge înțelesuri inaccesibile omului ce se refugiază exclusiv în idei. Raționalitatea nu face decât să se îmbogățească prin sensibilitate, să-și extindă orizonturile, să devină mai cuprinzătoare, să atingă dimensiuni celeste.
Iubirea în psihologie: Cele 3 'unghiuri' ale iubirii

Noi nu putem să înțelegem decât lucrurile care ne mișcă, care ne ating, deci care țin de latura noastră senzitivă. În rest, e doar o acumulare de informații, o asimilare pe care o credem selectă, dar care nici măcar nu devine parte a conștiinței. Iar ceea ce nu contribuie la formarea conștiinței, trece prin noi fără urme.
7 modalități de a lua atitudine pentru viața ta

Nu greșești niciodată atunci când ești cel ce oferă mai mult, mai ales iubire. Iubirea nu se dozează, nu se cântărește, nu se pune stavilă când e dăruită. Poți fi în comuniune cu celălalt, o comuniune deplină, rodnică, desăvârșită doar atunci când iubești infinit.
Te port în mine atât cât revărs iubire infinită asupra ta. Mă porți în tine atât cât îmi dăruiești iubire nesfârșită. Doar astfel devenim cea mai puternică, nepieritoare, absolută legătură de iubire.
Ești cel mai frumos, cald, luminos om atunci când iubești necuprins, nemăsurat, neîncetat.
Te port în mine cu iubire. Înlăcrimată.
* Un text trimis de Anișoara Melnic
Foto homepage: Nikki Zalewski /Shutterstock
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?