Învățăturile celor 7 Străbuni reprezintă mai mult decât un cod de viață, sunt o CALE A INIMII. Ele sunt învățături sacre, care îi ghidează spiritual în drumul lor prin viață pe cei din populația Anishinaabe, dar ne pot transforma și nouă viețile arătându-ne cum să trăim în armonie cu tot.

Umilința (Dibaadendiziwin)

Umilința înseamnă a te percepe și a te vedea ca pe o parte a creației în care echilibrul este necesar pentru ca totul să funcționeze bine. Nimeni nu este mai presus de celălalt, toți sunt egali cu toți ceilalți. Apreciază-ți și respectă-ți propriile realizări, apreciază și respectă realizările celorlalți.

Sinceritate (Gwekwaadiziwin)

Sinceritate înseamnă să fim ceea ce suntem și nu cineva care nu suntem. A trăi viața într-un mod integru înseamnă să știi ce este onestitatea. Acceptă, bucură-te și îmbrățișează darurile care ți-au fost date și nu încerca să te păcălești pe tine însuți și pe alții.

Foto: emblema a populatiei Anishinaabe; yui /Shutterstock

Respect (Minaadendamowin)

Să onorezi întreaga creație, toate ființele, înseamnă să ai respect. Respectul este despre a ne onora rădăcinile, familiile, pe noi înșine și pe ceilalți. Să nu rănim niciodată nimic și pe nimeni, să nu rănim trupuri și nici inimi. Respectă dacă vrei să fii respectat.

Înțelepciune (Debwewin)

Înțelepciunea ne-a fost dată spre binele nostru, pentru a discerne între bine și rău, între negativ și pozitiv, pentru a putea înțelege consecințele faptelor noastre, pentru a trăi în conformitate cu posibilitățile, limitările și darurile individuale, pentru a înțelege ce se petrece în jurul nostru. Înțelepciunea este asociată și cu inteligență, cu prudență, cu cunoașterea., Înțelepciunea vine sub multe forme și pe multe cai, de multe ori de la cei mai în vârstă sau mai “cunoscători” ca noi, să o ascultăm și să o utilizăm cu folos.

Adevăr (Debwewin)

A cunoaște învățurile celor 7 Străbuni înseamnă a cunoaște adevărul. Urmează aceste învățături și ai încredere în Marele Creator. Fii autentic în tot ce faci, urmează calea adevărului față de tine însuți, dar și față de ceilalți. Gândurile tale, acțiunile tale, vorbele tale trebuie să fie întru adevăr. Nu face rabat de la Calea Adevărului.

Foto homepage: Anishinaabe /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri