, 30 Noiembrie -0001 publicat în Lifestyle 685 share-uri

Există pe această lume trei aspecte pe care nu ar trebui vreodată să le frângi: Inimi, Încrederea cuiva și… promisiunea pe care ți-ai dat-o.

Acestea sunt deopotrivă semne ale maturității dar și un indice al unei persoane care trăiește după valori înalte.

Să încalci legăminte înseamnă să îți surpi temelia vieții. Prea mult ne trăim viețile fiindu-ne teamă să investim în relații și în intimitate. Iar teama este justificată căci adesea am fost răniți sau înșelați. Prea mult am fost dezamăgiți de ceilalți.

Este imposibil să mergem prin viat afară încredere: asta înseamnă să fim întemîntați în cea mai grea închisoare, în noi înșine – Graham Greene

Ca să ne apărăm, încercam să ne salvăm prin a ascunde emoțiile cele mai profunde departe de ceilalți, ceea ce ne îndepărtează în același timp de o legătură adevărată cu oamenii. Rezultatul? Dăm cu piciorul relațiilor care apar și dispar și nu reușim să trecem dincolo de superficial. Încercam să diminuăm riscurile de a fi răniți… Încercăm să ne implicăm în relații care să nu ne facă rău, dar ratam fericirea autentică.

Cu toate acestea, chiar merită să nu permitem ca nimic autentic să se creeze între noi și ceilalți?

Nu putem să pierdem din vedere că am fost programați genetic să fim în conexoiune cu ceilalți. Este ceva ce avem nevoie și avem nevoie din tot sufletul. Supraviețuirea noastră depinde de când ne naștem de alți indivizi.

Și nimeni nu are de câștigat trăind după această constantă a neîncrederii în ceilalți. Câștigam atunci când suntem curajoși din punct de vedere emoțional și avem o atitudine pozitivă, dar trebuie să fim conștienți că la rândul nostru, trebuie să respectăm trei principii de bază ale relațiilor. Sunt trei lucruri pe care nu ar trebui să le frângem: Inimile, Promisiunile și Încrederea.

Imagine: Shutterstock/ LaVika

Încrederea

Să distrugi încrederea cuiva în tine sau să îți fie încălcată încrederea este unul dintre cele mai dureroase experiențe. Când eram copii am fost învățați că sunt anumite lucruri care nu ar trebui distruse, poate fiindcă ele costa bani, poate fiindcă sunt de neînlocuit sau pur și simplu fiindcă lucrurile stricate nu mai pot fi folosite.

Imagine homepage: Shutterstock/ LaVika

Citește mai departe >>>
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri