26 Septembrie 2017 publicat în Lifestyle 1177 share-uri

Daca te-ai iubi cu adevarat, nu ai putea niciodata rani pe cineva... Descoperiti cateva dintre cele mai frumoase si profunde citate ale lui Buddha.

Invaturile lui Buddha, intemeiatorul Budismului, sunt la fel de actuale, profunde si inspirationale cum erau si in urma cu mii de ani. Ele sunt precum o calauza a vietii si ne lumineaza calea catre pacea si linistea interioara. Am strans pentru voi o colectie cu cateva dintre cele mai frumoase si profunde citate ale lui Buddha.

Cele mai frumoase citate apartinandu-i lui Buddha

1. Nu poti merge pe un drum pana cand nu ai devenit drumul insusi.

2. Daca te-ai iubi cu adevarat, nu ai putea niciodata rani pe altcineva.

3. 3 lucruri nu pot fi ascunse pentru mult timp: soarele, luna si adevarul.

4. In cer, nu exista nicio diferenta intre est si vest; oameni creeaza diferente in propriile minti si apoi le cred ca fiind adevarate.

5. In cazul in care compasiunea ta nu este si fata de tine, ea este incompleta.

6. Sunt numai 2 greseli pe care cineva le poate face de-a lungul drumului catre adevar: a nu merge pana la capat si a nu incepe.

Foto: Jetrel /Shutterstock

7. Fericirea nu va veni niciodata la cei care nu apreciaza ceea ce au deja.

8. Orice cuvinte am rosti, ar trebui sa le alegem cu grija caci oamenii le vor auzi si vor fi influentati de ele in bine sau rau.

9. Daca ai sti ce stiu eu despre puterea de a darui nu ai lasa sa treaca o singura masa fara sa o impartasesti intr-un fel sau altul.

10. Sanatatea este cel mai mare dar, multumirea este cea mai mare avere, fidelitatea – cea mai buna relatie.

11. La urma urmei, doar trei lucruri conteaza: cat de mult ai iubit, cu cata tandrete ai trait si cu cata gratie renunti la lucrurile care nu sunt menite pentru tine.

12. Adevarata dragoste se naste din intelegere.

13. Buddha a fost intrebat: “Ce ai castigat din meditatie?” “NIMIC”, a raspuns el. Dar lasa-ma sa iti spun ce am pierdut: mania, anxietatea, depresia, nesiguranta, teama de imbatranire si moartea.

 14. Suntem modelati de gandurile noastre; devenim ceea ce gandim. Cand mintea este pura, bucuria urmeaza ca o umbra care nu pleaca niciodata.

15. Nimic nu exista niciodata in totalitate singur; orice este in legatura cu orice altceva.

16. A te agata de manie este ca si cum ai apuca un carbune incins cu intentia de a-l arunca in altcineva; tu esti cel care se va arde.

17. Ura nu inceteaza niciodata prin ura. Ura inceteaza prin dragoste. Aceasta este o lege imuabila.

Citeste mai multe citate superbe apartinandu-i lui Buddha pe pagina urmatoare >>


Sunt Nicoleta Ababei @mamapetoc, creator de conținut dar, mai ales, creator de emoții. Îmi place să cred că inspir femeile să-ți exploreze cu mai mult curaj latura creativă.

Sunt mama unei adolescente de 17 ani, pictez,...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri