Nu acum mult timp, TripAdvisor a realizat topul celor mai interesante destinatii pentru iubitorii de literatura din intreaga lume, orase care au reprezentat veritabile izvoare de inspiratie pentru scriitorii tuturor timpurilor, sau care pur si simplu omagiaza aceste talente prin tururi speciale, destinate turistilor. Londra reprezinta destinatia preferata a turistilor ce vor sa calce pe urmele unor scriitori celebri, metropola fiind urmata in clasament de Stratford-upon-Avon si Edinburgh.

5. New York, Statele Unite ale Americii
Jack Kerouac si Allen Ginsberg obisnuiau sa se intalneasca in taverna White Horse din New York, iar scriitori celebri precum Arthur Miller, Norman Mailer si John Ashbery considerau acest oras o adevarata casa. De asemenea, Harlem-ul a dat mari autori de origine afro-americana precum Richard Wright si Langston Hughes. Alegeti un tur in Greenwich Village sau cufundati-va in colectia uriasa de carti pusa la dispozite de catre cei de la Biblioteca Publica din New York.

6. St. Petersburg, Rusia


Cu o bogata istorie literara, scoasa in evidenta de scriitori remarcabili precum Lev Tolstoi, Anton Chekhov, Alexander Pushkin si Fyodor Dostoevsky, St. Petersburg este destinatia perfecta pentru pasionatii de literature din lumea intreaga.

Acestia pot vizita acum un nou muzeu dedicat vietii lui Dostoevsky, precum si numeroasele apartamente in care acesta a locuit in timpul vietii, in ultimul dintre ele scriind capodopera “Fratii Karamazov”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

De asemenea, alegand anumite tururi dedicate iubitorilor de literatura, veti putea regasi pe strazile orasului locurile descriese in cartile scriitorilor rusi, acest aspect reamintindu-va de povestil citite.

7. Paris, Franta


Istoria literara a Paris-ului - de la autorii francezi precum Victor Hugo, Voltaire sau Alexandre Dumas si pana la cei americani printre care Gertrude Stein, Ernest Hemingway, sau F. Scott Fitzgerald, care si-au gasit aici inspiratia – este, fara indoiala, una bogata si diversa.

Cu micile sale magazine ce vand carti, “Les Bouquinistes”, de o parte si de alta a Senei, si faimoasele cafenele, precum Deux Magots, frecventate de autori celebri, printre care Hemingway si Albert Camus, orasul luminilor vibreaza de cultura literara.

Alegeti turul “Hemingway’s Paris”, disponibil pentru turisti in fiecare zi de vineri, si veti putea vizita o multitudine de obiective ale istoriei literaturii, obiective legate de viata unor scriitori precum Balzac, Hemingway, Joyce si Orwell.

Citeste articolul integral pe yourmoney.ro. Iti recomandam si urmatoarele articole:

Cele mai dezamagitoare destinatii ale lumii

Cel mai vizitat muzeu din lume

Cele mai cunoscute si spectaculoase piete alimentare din lume


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri