Nu acum mult timp, TripAdvisor a realizat topul celor mai interesante destinatii pentru iubitorii de literatura din intreaga lume, orase care au reprezentat veritabile izvoare de inspiratie pentru scriitorii tuturor timpurilor, sau care pur si simplu omagiaza aceste talente prin tururi speciale, destinate turistilor. Londra reprezinta destinatia preferata a turistilor ce vor sa calce pe urmele unor scriitori celebri, metropola fiind urmata in clasament de Stratford-upon-Avon si Edinburgh.

1. Londra, Marea Britanie


Londra, adevarat leagan al literaturii mondiale, a reprezentat de-a lungul timpului locul de nastere, sau locul in care au ales sa traiasca numerosi autori celebri dintre care amintim nume precum Charles Dickens, Geoffrey Chaucer, John Milton, John Keats sau H.G. Wells.

Aici turistii pot vizita casa lui Dickens, pe cea a lui Benjamin Johnson, cel ce a conceput primul dictionar explicativ al limbii engleze, sau pot opta pentru un tur care ii va purta pe urmele lui Sherlock Holmes.

2. Stratford-upon-Avon, Marea Britanie
Stratford-upon-Avon, orasul natal al celebrului scriitor britanic William Shakespeare, reprezinta, fara indoiala, o adevarata Mecca pentru iubitorii literaturii.

Vizitatorii isi pot face o imagine cu privire la viata scriitorului, pot asista la reprezentatii magnifice ale tupei de teatru Royal Shakespeare Company, sau pot aduce un tribut parintelui literaturii moderne vizitand casa in care acesta si-a petrecut ultimii ani din viata.

La toate acestea se adauga atitudinea primitoare a locuitorilor, dispusi mereu sa ofere informatii suplimentare cu privire la viata lui William Shakespeare.

3. Edinburgh, Scotia


Cunoastem, cu siguranta, numeroase personaje si povesti de vis care au luat viata sub condeiul scriitorilor din Edinburgh, de la Sherlock Holmes, al lui Sir Arthur Conan Doyle si pana la faimosul Harry Potter, al scriitoarei J. K. Rowling.

Plimbandu-va prin zona medievala a vechiului oras Edinburgh veti putea afla numeroase amanunte cu privire la personajele si istoria literaturii scotiene, iar la Muzeul Scriitorilor veti invata mai multe cu privire la contributia unor scriitori precum Robert Burns, Sir Walter Scott si Robert Louis Stevenson la literatuta universala.

4. Dublin, Irlanda
De la Yeats si pana la Heaney, marii scriitori irlandezi si-au folosit orasul natal drept inspiratie in crearea unor opera literare remarcabile, printre acestea numarandu-se opera lui James Joyce, “Dubliners” si satira “A Modest Proposal”, scrisa de Jonathan Swift. Iubitorii de literature vor dori cu siguranta sa faca un pelerinaj la urnul si casa lui James Joyce, sau sa viziteze Muzeul Scriitorilor din Dublin si Biblioateca Nationala a Irlandei.Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri