Cele trei tipuri de energii Ayurivedice pe care le-au observat calugarii budisti inca de acum 3000 de ani in manastirile lor, se afla in fiecare din noi, in diferite proportii: Vata Dosha, Pitta Dosha si Kapha Dosha. Totusi ne domina mai mult una dintre acestea.

3. Tipologia Kapha Dosha (Pamant + Apa)


Foto: Shutterstock/ Nejron Photo

Kapha Dosha Energia care controleaza cresterea in corp. Asigura nevoia de apa in tot organismul, hidrateaza si mentine buna functionare a sistemului imunitar.

  • Cand aceasta energie se afla in echilibru: Se manifesta dragostea si iertarea.
  • Cand nu este in echilibru: Se manifesta prin insecuritate si invidie.

Caracteristicile pe tipologia predominanta Kapha: Sunt persoane afectuoase si iubitoare, iertatoare si compasive, nu judeca. Sunt persoane stabile si pe care te poti baza; sunt increzatoare. Au o constitutie fizica puternica, sunt bine-facuti. Au cea mai mare energie dintre toate constitutiile si sunt rezistenti la stres.

Vorbesc rar, demonstrand faptul ca se gandesc bine inainte sa spuna ceva. Invata usor si au o memeorie de lunga durata impresionanta. Au pielea si parul delicate. Au ochi calzi si o voce joasa, placuta. In general au tendinta de a depasi masa lor corporala optima.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi

Au predispozitie la depresie. Sunt persoane gentile si au talentul de a lua viata mai cu usurinta. Au insa si tendinta de a fi posesivi si sa tina de lucruri. Nu se supara cu usurinta si pot sa fie un punct de stabilitate pentru ceilalti. Cand energia lor se afla in echilibru, au capacitatea de a crea multa armonie si stabilitate in jurul lor, de aceea sunt considerati vindecatorii Planetei.

Poti sa iti faci acest test pentru a afla ce energie Ayurveda te caracterizeaza


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri