6 Septembrie 2016 publicat în Lifestyle 30 share-uri

Exista cateva trasaturi des intalnite la persoanele foarte destepte. Cel mai probabil te vei recunoaste si tu in aceste descrieri!

1. Iti subestimezi abilitatile.

Poate parea culmea ironiei, dar chiar asa este – persoanele foarte inteligente si bine informate au tendinta de a-si subestima abilitatile.

Unul dintre cele mai dureroase aspecte ale vremurilor noastre este acela ca aceia care simt certitudinea sunt prosti, iar cei care au imaginatie si in elegere sunt plini de indoieli si indecizie - Bertrand Russell in Triumful stupiditaii

Cercetatorii au si o denumire pentru acest fenomen – se numeste efectul Dunning – Kruger, adica atunci cand o persoana incompetenta se considera apta pentru o anumita cerinta, fiindca nu stie sa se auto-evalueze corect, in timp ce persoanele cu adevarat competente au tendinta de a se sub - estima.
Faptul ca tu nu te consideri cea mai desteapta persoana dintr-o camera, poate insemna ca dimpotriva, chiar tu ai putea fi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii 

Foto: Pixabay


2. Stii ca nu stii totul.

Stiu ca sunt inteligent fiindca stiu ca nu stiu nimic. - Socrate

Cercetatrile in domeniul psihologiei confirma spusele lui Socrate - suntem cu atat mai inteligenti cu cat realizam cat de putine stim de fapt.

Inteligentii au capacitatea de a admite atunci cand nu sunt familiarizati cu un anume concept, explica cercetatorul Jim Winer. Oamenii inteligenti nu se tem sa spuna: „Nu stiu.” Iar daca nu stiu, inseamna ca pot invata.

3. Vrei sa inveti lucruri noi.

Persoanele inteligente simt nevoia de a invata si a experimenta lucruri noi in permanenta. Faptul ca tu cauti mereu sa faci lucruri noi e un semn de inteligenta. De la lucruri marunte ca a-ti placea sa experimentezi mancaruri noi, stiluri vestimentare noi, pana la a vrea sa descoperi locuri noi si sa cauti alte provocari, pentru tine viata este o coala, unde invatatul nu se termina niciodata.

Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri