Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le ai in vedere daca iti doresti ca micul tau scolar sa trateze cu importanta cuvenita scoala si educatia.

Dragostea pentru invatat si mersul cu drag la scoala nu depind doar de invatatori si profesori, ci si de noi, parintii. Felul in care tratam noi scoala si invatatul este extrem de important pentru ca si copiii nostri sa dezvolte o atitudine sanatoasa legata de educatie.

Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le ai in vedere daca iti doresti ca micul tau scolar sa trateze cu importanta cuvenita scoala si educatia.

1. Nu scoate distractia din invatat

Educatia, invatatul si scoala nu inseamna doar rigiditate, fete incruntate si teme nesfarsite, ci este o adevarata placere sa inveti lucruri utile, mai ales daca sunt puse intr-o lumina pozitiva. Copilul trebuie sa asocieze scoala cu un mediu deschis, in care se poate simti la fel de bine ca pe terenul de joaca si poate sa se ocupe de proiecte interesante, se arata intr-un articol de pe education.com.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Ghid pentru alegerea mobilierului interior Caria dentară – ce este și cum se tratează

In afara de atitudine, si instrumentele folosite sunt importante pentru a-l atrage pe copil spre scoala. Creioanele, cariocile si diverse alte instrumente colorate pot fi usor comparate cu niste jucarii si fac tot mediul sa para unul mai prietenos. Vei gasi pe acest site de rechizite pentru scoala o multime de produse din acesta arie si de care copilul tau se va indragosti pe loc. Poti alege dintre mai multe modele de ghiozdane ergonomice colorate si cu personaje din desene animate, penare pline de instrumente interesante si o multime de rechizite moderne cu un design pe placul micilor scolari.

2. Lasa-i timp liber pentru a fi copil

Potrivit psychologytoday.com, o greseala pe care multi parinti o fac este supraincarcarea copilului. Pentru ca isi doresc ca micutii lor sa aiba un start cat mai bun in viata, parintii ii inscriu la o multime de activitati extrascolare.

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Oricat de benefic ti s-ar parea ca prichindelul tau sa invete mai multe limbi straine sau sa faca balet si pian, este important sa ii lasi si timp pentru relaxare. Eeste esential sa se joace liber, fara sa fie constrans, iar daca nu i se acorda acest timp va dezvolta o animozitate fata de scoala si orice activitate ar implica ore de curs.

3. Foloseste-te de puterea exemplului

Exemplul pe care i-l dai copilului tau este mult mai puternic decat orice i-ai spune tu sau dascalii la scoala. Un parinte care citeste, se informeaza si este preocupat de propria educatie va avea un copil care va acorda acestor lucruri aceeasi importanta.

Brenda Nixon, expert in parenting si autor a numeroase carti pe aceasta tema, ii sfatuieste pe parinti sa le ofere copiilor un exemplu sanatos cand vine vorba despre educatie. „Atitudinea parintilor este cantgioasa pentru copii. Cand parintii citesc in mod curent sau participa la cursuri de perfectionare le arata copiilor o atitudine pozitiva fata de invatat”, a explicat ea pentru care.com.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

4. Nu folosi niciodata temele sau lectiile ca pe o forma de pedeapsa

Copilul nu trebuie sa asocieze niciodata lectiile, scoala si temele cu o pedeapsa sau cu o corvoada, iar parintii trebuie sa fie foarte atenti la aceste lucruri. Temele nu trebuie folosite niciodata drept o forma de pedeapsa, deoarece ele vor ajunge sa fie privite asa in mod curent, iar copilul se va simti pedepsit ori de cate ori va avea de facut lectii sau va merge la scoala.

5. Comunicarea este cheia cand vine vorba despre atitudinea lui fata de scoala

Este foarte important sa existe in permanenta o atmosfera de comunicare si copilul sa simta ca poate sa iti spuna cand intampina greutati de invatare. Asculta-i argumentele si analizeaza bine situatia cand vine vorba despre educatie si scoala, asa incat copilul sa poata trece cat mai repede peste problemele care pot aparea.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

A luat o nota mica? In loc sa-l certi, intreaba-l ce s-a intamplat, unde a intampinat dificultati, ce nu a inteles. Este o atitudine constructiva care duce la crearea unui mediu deschis pentru copil si la rezolvarea problemelor cu care se confrunta. Copilului nu ar trebui sa ia note mari pentru ca asa ii spune mama, ci pentru dobandeste noi cunostinte utile.



Tu cum il determini pe copilul tau sa invete cu drag?

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri