Fiecare femeie ar trebui sa stie cateva lucruri simple despre tehnologie:

Tehnologia ne-a invadat vietile si nu ne mai imaginam lumea fara telefoane inteligente, laptopuri si Facebook. Cu toate acestea, daca nu esti specialista in IT, o mare parte din tot ceea ce inseamna tehnologie si gadgeturi ar putea reprezenta pentru tine o mare necunoscuta.

Acesta este si motivul pentru care ne-am hotarat sa facem putina lumina in domeniul tehnologiei si sa-ti spunem cateva lucruri foarte simple pe care ar trebui sa le stii:

1. Tehnologia nu trebuie sa fie scumpa

Avansul constant al tehnologiei a facut ca unele obiecte, precum computerele si televizoarele, sa fie incredibil de ieftine, conform bloomberg.com. Ceea ce in urma cu 10 sau 20 de ani era un lux, acum poate fi achizitionat cu doar cateva sute de lei. Pentru a te bucura de tehnologie, nu trebuie sa scoti din buzunar sume fabuloase de bani. Te poti bucura oricand de un smartphone si de un laptop performante pe care le-ai cumparat la preturi derizorii. Totul e sa stii unde sa le gasesti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

2. Laptopurile second hand sunt la fel de bune ca cele noi

Putini romani isi pun problema achizitonarii unui laptop second hand. Acest sfat vine in completarea punctului 1: tehnologia poate fi foarte ieftina, iar un laptop la mana a doua este la fel de performant ca unul nou, insa costa de doua ori mai putin. Spre exemplu, un astfel de laptop sh costa incredibil de putin, unele modele au preturi reduse fata de cele initiale (care erau, oricum, derizorii), si au si garantie, la fel ca produsele noi. Mai mult decat atat, laptopurile pot fi returnate intr-un interval de pana la 90 de zile dela achizitie. Chilipirurile sunt la tot pasul, trebuie doar sa vrei sa le gasesti.

3. Fotografiile si informatiile personale pot ajunge pe mana hackerilor

Un studiu recent a aratat ca 54% dintre utilizatorii telefoanelor mobile din SUA nu au setat o parola de securitate pe smartphone-urile lor, conform cnbc.com. Daca un astfel de telefon neprotejat printr-o parola este furat, hotul are acces la toate informatiile stocate, precum mesaje, parole sau fotografii.

ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

4. Conexiunile wireless pot fi periculoase

Orice dispozitiv care poate transmite date wireless poate fi atacat. Primul lucru pe care trebuie sa-l iei in considerare este sa inchizi intotdeauna conexiunea wireless atunci cand nu o folosesti. In acest fel economisesti energia bateriei si te asiguri ca nimeni nu poate accesa datele de pe telefonul tau mobil.

Insa cele mai riscante zone pentru securitatea telefonului tau sunt hotspot-urile si retelele necunoscute. Hackerii pot oferi acces la o conexiune wireless care seamana cu cele ale marilor companii. Pericolul este evident: daca posesorul de smartphone se conecteaza la o astfel de retea, i se pot solicita date de acces pentru diferite conturi de retele sociale si servicii de email, care sunt preluate de hackeri.

5. Atentie si la Bluetooth

Hackerii pot accesa telefoanele mobile prin intermediul Bluetooth si pot apela, in acest mod, alte persoane, pot accesa date confidentiale, pot asculta conversatii si pot naviga pe internet (pe banii tai!). Evita folosirea Bluetoothului in zonele foarte aglomerate, alege modul standard „non-discoverable” pentru conexiunea Bluetooth si inchide-o atunci cand nu o utilizezi efectiv.

Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești!

 

Foto: shutterstock.com/GaudiLab/AntGor/Jacob Lund


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri