8 Iulie 2016 publicat în Lifestyle 26 share-uri

A jucat un rol cheie in intemeierea imperiului dinastiei Maurya si a fost sfetnicul influent a doi imparati: Chandragupta si fiul sau Bindusara. Chanakya a fost inzestrat cu o inteligenta geniala.Va invitam de aceea sa parcurgem cateva dintre cuvintele si remarcile acestei minti sclipitoare a secolului sau.

A jucat un rol cheie in intemeierea imperiului dinastiei Maurya si a fost sfetnicul influent a doi imparati: Chandragupta si fiul sau Bindusara. Si nu a facut-o prin forta bratelor sau a armelor, ci prin inteligenta mintii sale. Chanakya (Kau ilya sau Vishnu Gupta) este considerat a fi una din cele mai influente si faimoase personalitati din istoria Indiei. Filozof, economist, jurist si expert in stiinta politica, Chanakya este cunoscut drept un pionier stralucitor in stiinta politica si economia indiana, un precursor al economiei clasice. A devenit totodata un expert in strategia politica.

Chanakya a trait intre anii 350 - 283 I.Hr, iar inteligenta sa a fost cu siguranta una sclipitoare. Va invitam de aceea sa parcurgem cateva dintre cuvintele si remarcile acestei minti geniale a secolului sau.

24 de citate de la Chanakya, cea mai stralucita minte a imperiului Maurya

„Dumnezeu nu este prezent in idoli. Sentimentele tale sunt dumnezeul tau. Sufletul tau este templul tau.”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi

„Cucii raman tacuti pentru o perioada lunga de timp (cateva anotimpuri) pana cand sunt capabili sa cante minunat (in primavara) pentru a le oferi bucurie tuturor.”

„Invata din greselile altora. Nu poti trai suficient de mult incat sa le faci tu insuti pe toate.”

„Renunta la ideea ca atasamentul si dragostea sunt unul si acelasi lucru. Sunt dusmani. Atasamentul este cel care distruge toata dragostea.”

„Este mai bine sa ai un singur fiu inzestrat cu insusiri bune decat o suta lipsiti de ele. Caci luna, desi una singura, risipeste intunericul pe care stelele, desi numeroase, nu il disperseaza.”

„Educatia este cel mai bun prieten. O persoana educata este respectata peste tot. Educatia bate frumusetea si tineretea.”

„Parfumul florilor se imprastie doar in directia vantului. Insa bunatatea unei persoane se imprastie in toate directiile.”

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

„Un om este mare prin fapte, nu prin nastere.”

„Un om se naste singur si moare singur; si experimenteaza consecintele bune si rele ale karmei sale singur; si merge singur in iad sau in salasul suprem.”

„Nu te imprieteni niciodata cu oamenii care sunt deasupra sau sub tine ca statut. Asemenea prietenii nu iti vor oferi niciodata fericirea.”

“Odata ce ai inceput sa muncesti la ceva, sa nu iti fie frica de esec, nu abandona. Oamenii care muncesc cu sinceritate sunt cei mai fericiti.”

“De indata ce frica se apropie, atac-o si distruge-o.”

Foto homepage: Banana Republic images / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri