Sarbatoarea lunii - Sfintii Apostoli Petru si Pavel! 16 Traditii si Obiceiuri de pe 29 iunie

Iata care sunt cele mai importante traditii si obiceiuri romanesti legate de sarbatoarea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel:

In alte parti ale tarii, se mai impart si strachini cu mancare gatita, pe marginea carora se pun buchetele de cirese, dar si ulcele cu vin sau lapte pentru a potoli setea celor plecati.

O superstitie din batrani ne invata ca cel care imparte mere dulci in aceasta zi va fi sanatos tot timpul anului si va avea parte de prosperitate.

Exista si un obicei de infrumusetare legat de aceasta zi. Daca vrei sa ai un ten curat, fara pistrui, se spune ca este bine sa iti clatesti obrazul cu apa la miezul noptii, in cantat de cocosi. Conform ritualului, pistruii nu se vor mai inmulti pe obrazul celui care procedeaza astfel.

Un obicei important este cel legat de Postul Sfintilor apostoli Petru si Pavel. Este bine sa te trezesti in fiecare dimineata, in fiecare zi a postului, si sa privesti rasaritul Constelatiei Closca, punandu-ti cate o dorinta in gand in acelasi timp. Se crede ca vei avea parte de un an bun si sunt sanse mari ca dorintele puse sa ti se indeplineasca.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

De asemenea, este interzis sa faci treburi in locuinta sau gospodarie ori in caz contrar vei atrage mania ielelor. Ele trec pe la case in aceasta zi si stramba trupul celor care fac munci in aceasta zi.

In niciun caz nu se toarce in casa in ziua sfintei sarbatori ori altfel vei intoarce de la morti colacii care au fost impartiti pentru sufletul si iertarea pacatelor lor.

De asemenea, la sate, mamele care se tem de puterea nabadaioaselor iele prind la gatul copilelor lor “talismane” cu usturoi sau pelin. Aceste plante au rolul de a le proteja de frumoasele vazduhului care in trecerea lor pot zapaci mintile fetelor si le pot fura norocul.

Foto int: Pressmaster / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri