8 Martie 2016 publicat în Lifestyle 24 share-uri

Primavara facem curatenie financiara! Specialistii Kruk Romania va recomanda cateva modalitati prin care puteti sa incepeti planificarea financiara de primavara:

Primavara este aici si cu siguranta gandul ne zboara la plimbari in parc alaturi de cei dragi, pentru a profita cat mai mult de vremea frumoasa si de razele soarelui. Si cum primavara este momentul perfect pentru o curatenie generala, tot acum este momentul oportun sa ne facem ordine in buget si in cheltuielile lunare. Schimbarile ne ajuta si acum este momentul potrivit sa trecem la fapte.

Sa incepem planificarea de primavara si sa nu uitam sa economisim!

Afara se face din ce in ce mai frumos si trebuie sa profitam cat putem de mult de razele de soare. Cum putem face asta? Simplu, ce spuneti de o plimbare pana la munca? In felul acesta economisim banii pe benzina sau pe mijlocul de transport in comun si profitam de vremea frumoasa de afara care ne va ajuta sa ne incepem ziua asa cum trebuie.

Daca nu aveti deja unul, acum este momentul ideal pentru realizarea unui fond pentru cheltuieli urgente. Mereu ne intalnim cu situatii financiare neasteptate si pentru a ne asigura ca nu suntem luati prin surprindere, haideti sa trecem la fapte si sa realizam un cont pentru situatii neprevazute.

Acum probabil va ganditi cum sa facem astfel incat sa alimentam acest fond. Avem o idee simpla. In fiecare zi cand ajungeti acasa puneti intr-o pusculita cate 5 lei. La final de luna, transferati suma stransa in contul realizat. Astfel, atunci cand veti avea nevoie de bani pentru situatii neprevazute, puteti sa apelati la economiile facute, fara sa intrati in datorii. Dar tineti minte, pentru a face acest lucru aveti nevoie de rabdare si perseverenta.

O alta schimbare poate sa aiba loc la pauza de pranz. Noi credem ca atunci cand iti aduci mancare pregatita de acasa la birou apuci sa economisesti bani si sa nu cazi prada tentatiilor culinare scumpe. In felul acesta puteti sa economisiti in fiecare zi.

Si daca tot vorbim de curatenia de primavara, haideti sa facem curatenie si in cheltuielile avute in ultimele luni. Strangeti toate documentele din ultimele 6 luni (plati bancare, cheltuieli pentru acasa, facturi, bonuri de cumparaturi) si incearcati sa faceti o lista cu cheltuielile care chiar sunt necesare in fiecare luna. Intr-adevar, este o munca grea si migaloasa, dar la final va veti da seama ca unele lucruri pot fi scoase din cheltuielile lunare, iar bugetul nu va avea de suferit la final de luna.

Foto int: ezraff yusoff /Shutterstock.com

Foto homepage: STILLFX /Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri