Noi iti spunem cele 8 porunci pe care ni le-au lasat personalitati precum Coco Chanel sau Yves Saint Laurent, al caror nume este in prezent asociat cu bunul gust si luxul.

Vestimentatia pe care o alegem zi de zi spune foarte multe despre noi. Este modalitatea noastra de a ne prezenta lumii si transmite mereu un mesaj, chiar si atunci cand hainele par alese la intamplare. O rochie mulata pe trup si rosie ca focul spune ca iti place atentia celor din jur, in timp ce o geaca din piele cu tinte le arata celor din jur ca esti o tipa curajoasa si care nu refuza o provocare.

Hainele pe care le vedem azi pe strada au in mare masura aportul unor figuri emblematice din domeniu. Noi iti spunem cele 8 porunci pe care ni le-au lasat personalitati precum Coco Chanel sau Yves Saint Laurent, al caror nume este in prezent asociat cu bunul gust si luxul.

1. Christian Dior – „Prea multe femei cred ca pantofii sunt lipsiti de importanta, dar adevarata dovada de eleganta a unei femei sta in incaltamintea ei”

Christian Dior este o personalitate care nu mai are nevoie de nicio prezentare. A lasat in urma sa un imperiu al modei si a inspirat zeci de alti designeri tineri cu ideile sale. Faimosul creator de moda era de parere ca incaltamintea joaca un rol crucial in aspectul unei femei si trebuie aleasa cu multa grija. De altfel, orice femeie stie ca o tinuta poate fi salvata de o pereche de pantofi deosebita sau poate sa fie ruinata de o pereche aleasa gresit.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Astazi ne putem considera norocoase pentru ca putem gasi si cumpara o multime de perechi de pantofi din magazinele virtuale. Este extrem de usor sa plasezi o comanda si in cateva zile sa-ti fie livrata acasa. Partea mai grea este sa te opresti la o singura pereche, deoarece in magazine precum acesta, ai la dispozitie atat de multe modele deosebite si e greu sa iei o decizie. Eleganti, casual, din piele naturala sau alte materiale, pantofii nu sunt niciodata pentru noi, femeile, suficienti.

2. Bette Midler - „Cred cu tarie ca, avand perechea de pantofi potrivita, o persoana poate sa conduca lumea”

Cand vine vorba despre incaltaminte, si simpatica Bette Midler ne spune ca ei sunt extrem de importanti. Potrivit ei, o pereche de pantofi aleasa bine iti da increderea necesara sa conduci lumea. Nu o putem contrazice, pentru ca stim si noi cat de bine ne simtim atunci cand aratam impecabil si purtam perechea de pantofi preferata.

Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Darlene Price, autoarea cartii "Bine spus! Prezentari si conversatii care dau rezultat" ("Well Said! Presentations and Conversations That Get Results") a dezvaluit pentru Business Insider ca felul in care esti imbracata iti influenteaza cariera si felul in care te percep oamenii din jur. Cand vine vorba de pantofi, ea ne sfatuieste sa alegem o pereche comoda, dar care sa se plieze pe dress-code-ul impus de locul de munca sau de evenimentul la care participi.

3. Coco Chanel - „Moda este trecatoare, stilul ramane acelasi”

Coco Chanel, un fashion icon si o personalitate fascinanta care a reusit sa revolutioneze lumea modei, a subliniat mereu importanta stilului personal si a amprentei personalitatii noastre in vestimentatia aleasa. O femeie stilata nu se imbraca neaparat dupa trendurile impuse la prezentarile de moda, ci dupa propriul simt estetic si dupa propriile gusturi.

Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

De altfel, Coco Chanel a reusit sa se impuna in lumea modei tocmai pentru ca si-a creat un stil propriu, indiferent de ce dictau tendintele. Este stiut deja faptul ca ea era adesea singura femeie in pantaloni intr-o incapere in care doamnele isi etalau rochiile.



4. Bill Blass - „Cand ai dubii, poarta rosu”

Designerul american Bill Blass adora rosul, iar in opinia sa culoarea rosie te poate scoate din orice incurcatura, fiind eleganta, dar si impunatoare in acelasi timp. Trebuie sa recunoastem ca o femeie imbracata intr-o rochie rosie nu trece niciodata neobservata.

O culoare care nu iese niciodata din tendinte si care avantajeaza orice femeie, rosul este nelipsit din creatiile designerilor si il vedem adesea pe podiumuri la prezentarile de moda.

5. Yves Saint Laurent - „Nu trebuie niciodata sa confundam eleganta cu snobismul”

Eleganta nu are nicio legatura cu snobismul iar o femeie chic se observa cu ochiul liber, deoarece iese in evidenta tocmai prin frumusetea simplitatii si a lucrurilor de bun gust si nu pentru ca poarta ceva la moda.

Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! Ghid pentru alegerea mobilierului interior 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Nu e nevoie sa urmaresti mereu noile aparitii in materie de fashion ca sa fii imbracata cu stil, trebuie doar sa-ti urmezi instinctele estetice si sa alegi tinute care sa se potriveasca personalitatii tale.

6. Vivienne Westwood - „Cumpara mai putin, alege mai intelept”

O femeie stilata nu are un dulap ticsit de haine, ci are tinute de cea mai buna calitate, alese cu mare atentie si grija. Intotdeauna ar trebui sa ai in minte dictonul „putin si bun”. In acelasi timp, alegerile intelepte ale hainelor presupun si cateva articole vestimentare basic, de care orice femeie are nevoie si in care ar trebui sa investesti mai mult.

7. Karl Lagerfeld - „Niciodata nu esti imbracata nepotrivit atunci cand porti o rochie neagra”

Daca Bill Blass milita pentru culoarea rosie, Karl Lagerfel este de parere ca o rochie neagra (little black dress) este solutia salvatoare in orice situatie, mai ales atunci cand nu stii exact care este dress-code-ul unui eveniment la care participi.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

De altfel, rochia neagra este o piesa de baza din garderoba unei femei si nu ar trebui sa-ti lipseasca. Ea poate fi purtata in combinatii multiple si, in functie de croiala si material, poate sa fie o tinuta perfecta atat pentru seara, cat si pentru o zi obisnuita la birou. Fashion editorii de la The Telegraph iti arata opt accesorii pe care le poti folosi in combinatie cu o rochie neagra si care o vor face perfecta pentru orice imprejurare.

8. Francois Nars - „Priveste produsele de machiaj ca pe niste bijuterii pentru chip”

Unul dintre cei mai cunoscuti si respectati make-up artisti din lume, Francois Nars, ne da un sfat pretios legat de machiaj. Produsele de make-up sunt mult mai importante decat crezi si nu este esentiala doar culoarea, ci si compozitia lor pentru a-ti garanta un look desavarsit. Diferenta dintre un produs de machiaj de buna calitate si unul ieftin este ca aceea dintre diamante si strasuri, ambele stralucesc intr-o oarecare masura, dar diamantul iti fura ochii primul.

Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici” Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale

Ce parere ai despre aceste reguli ale persoanlitatilor din fashion? Tu dupa ce te ghidezi atunci cand alegi o tinuta?

Sursa foto: flickr.com, pexels.com, wikimedia.org


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri