Nu ai cum sa eviti la nesfarsit o persoana negativa, mai ales daca lucrati in acelasi mediu si interactiunile pot fi frecvente. Prin urmare, este nevoie de anumite strategii care sa te ajute sa faci fata negativismului, afisand totusi si o nota de empatie

4. Transforma-le exagerarile in lucruri concrete

Foto: PathDoc / Shutterstock.com

Daca in discursul persoanei nemultumite observi anumite tendinte de exagerare, incearca sa nu le incurajezi, pentru a nu degenera in alte chestiuni care ar putea amplifica negativismul. Transforma exagerarile in lucruri concrete. Persoanele negative se folosesc deseori de expresii categorice precum “niciodata”, “mereu” etc. Daca auzi, de exemplu, ca seful niciodata nu i-a dat ocazia sa incerce sa conduca un anumit proiect sau ca niciodata nu si-a aratat aprecierea pentru munca depusa, intrerupe-o politicos si arata-i ocaziile in care de fapt a facut acest lucru. In acest mod ii arati, intr-un mod subtil, ca exagereaza in mod deliberat doar pentru ca ii convine mai mult sa faca pe victima in situatia de fata.

5. Incearca sa iti schimbi parerea despre ei

Pentru a face acest lucru, trebuie sa isi asumi responsabilitatea propriilor perceptii. Fiecare trasatura de caracter poate fi interpretata intr-un mod pozitiv si unul negativ, asa ca alege sa vezi partea pozitiva a persoanei nemultumite. Invata sa vezi mai degraba calitatile decat partile negative. Facand aceasta manevra subtila, o poti ajuta in mod real sa treaca din starea proasta pe care o are intr-o stare mult mai linistita si sa ii blochezi discursul negativ.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Gandeste-te la cauza adevarata a nemultumirilor si, daca o afli (probleme in familie, chestiuni financiare etc), poti fi mult mai tolerant si intelegator cu persoana din fata ta, care in mod normal nu se comporta in acest fel, insa in momentul de fata se simte coplesita de o serie de alte lucruri si refuleaza.

Foto prima pagina: Rudy and Peter Skitterians from Pixabay

de Ramona A.
 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri