30 Decembrie 2015 publicat în Lifestyle 40 share-uri

Nu trebuie sa ne supunem tumultului emotional antrenat de preocuparile despre viitor sau gandurile incarcate cu nostalgie sau regret despre trecut; ceea ce trebuie sa facem este sa ne aliniem cu prezentul, cu ceea ce este acum si sa incetam sa mai luptam cu lucrurile pe care nu le putem schimba.

“Este suferinta cu adevarat necesara? Da si nu. Daca nu ai fi suferit niciodata, nu ai mai avea profunzime ca fiinta umana – nu ai sti ce e umilinta, nici mila. Nu ai mai citi acest lucru acum. Suferinta sparge cochilia egoului. Si apoi ajunge la punctul in care si-a indeplinit menirea. Suferinta este necesara pana in clipa in care iti dai seama ca nu este necesara.”

Traumele din trecut au lasat urme asupra noastra. Putem petrece ani in sir incercand sa analizam cauzele acestora, insa nu vor exista niciodata raspunsuri satisfacatoare. Desi urmarea experientelor traite ne incarca (in mod ideal) cu profunzime, intelepciune si compasiune, nu este bine sa ne lasam prada durerii care poate erupe, asemeni unui vulcan latent. Daca facem asta, cei care ne-au ranit au inca putere asupra noastra. De ce le-am permite sa ne raneasca iarasi? Cu ce ne ajuta faptul ca ramanem agatati inca de trecut? Trecutul ne-a ranit o data. Daca nu mergem mai departe, ne facem rau in continuare noua insine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire

“Adevarata libertate si sfarsitul suferintei este a trai ca si cum voi ati ales in totalitate orice simtiti sau experimentati in acest moment. Aceasta aliniere interioara cu Prezentul este sfarsitul suferintei.”

Daca ajungi sa intelegi ca totul este o alegere, chiar si reactia ta la acest moment specific, lucrurile devin mult mai simple, desi nu mai usoare, pentru ca a sti nu este echivalent cu a face. Insa exercitiul este mama invataturii, iar peste un timp vei observa ca modul acesta nou de a privi lucrurile va deveni implicit, la fel cum erau inainte suferinta si durerea.

“Interconectarea tuturor lucrurilor: budistii au stiut-o intotdeauna si fizicienii o confirma acum. Nimic care se petrece nu este un eveniment izolat, el doar pare a fi. Cu cat il judecam si il etichetam mai mult, cu atat il izolam mai mult. Intregul vietii devine fragmentat prin gandirea noastra.”

Tot ceea ce ne afecteaza pe noi, afecteaza si pe altii. Energia suferintei noastre se raspandeste ca un val la suprafata luciului de apa, afectand microcosmosul si macrocosmosul existentei noastre planetare. De aceea se spune ca atunci cand suferim, sufera intreaga lume iar atunci cand ne schimbam noi insine, se schimba lumea intreaga.

de Ramona A.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri