Daca te afli in situatia de a-ti cere iertare, iata cum ai putea sa o faci, in completarea sau in locul scuzelor orale:

4. Invit-o in oras

Foto: alexkich / Shutterstock.com

Invita in oras persoana careia i-ai gresit. Asigura-te ca a trecut ceva timp, insa nu prea mult, de la episodul suparator si ca nu vor mai fi taceri stanjenitoare intre voi. Gestul de a o invita la restaurant este de apreciat, intrucat arati ca iti pasa suficient de mult incat sa iti pui la bataie timpul liber si finantele pentru a arata ca iti pare rau. Mai ales daca ai de-a face cu un cunoscator al mancarurilor rafinate, aceasta idee va fi apreciata cu atat mai mult, fie ca este vorba despre restaurantul lor preferat sau unul nou, aflat in trend. Atentie, nu mentiona cu voce tare ca vei plati tu consumatia, acest lucru este de la sine inteles.

5. Preia o parte din responsabilitatile lor

Mai ales daca locuiti impreuna, preia o parte din responsabilitatile persoanei careia i-ai gresit fara sa comentezi. Surprinde-o, facand locuinta imaculata, cu toate lucrurile puse in ordine, gunoiul dus, chiuveta libera de vase si cateva flori intr-o vaza. Sau, daca nu locuiti impreuna, gaseste alta modalitate, ofera-te sa ii speli masina sau infiinteaza-te cu o matura de gradina si o grebla, pregatit sa-i cureti gradina; ofera-te sa stai cu copiii in cateva seri si da-i ocazia sa isi petreaca cateva ore in liniste, intre adulti. Este greu de crezut ca va refuza una dintre aceste idei si astfel vei putea sa iti speli o parte din pacate.

Daca alegerea ta pare ca nu da rezultate, nu te descuraja, incearca o combinatie de modalitati non-verbale pentru a-ti cere iertare, iar efortul, consideratia si amabilitatea purtarilor tale vor da roade, intr-un final.

de Ramona A.


Foto homepage: Agnes Kantaruk / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri