Iata sapte semne care iti indica faptul ca ai putea stresata, precum si cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa te relaxezi:

Daca nu esti o yoghina profesionista si nu locuiesti intr-o manastire tibetana, sansele de a deveni, la un moment dat, o femeie stresata sunt covarsitoare.

Centrul american pentru Prevenirea si Controlul Bolilor considera ca 90% dintre toate bolile si problemele de sanatate ale oamenilor sunt generate de stres, conform dailyburn.com.

Stresul reprezinta, astfel, o problema pe care nu trebuie sa o ignori. Iata sapte semne care iti indica faptul ca ai putea stresata, precum si cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa te relaxezi:

1. Devii anxioasa

Anxietatea si stresul sunt doua fete ale aceleiasi monede. Daca una dintre ele este prezenta, cea de-a doua isi va face imediat simtita prezenta. Simptomele fizice ale anxietatii sunt tensiunile musculare, respiratia accelerata, rata crescuta a batailor inimii, transpiratia, ameteala si oboseala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Caria dentară – ce este și cum se tratează

Tehnicile de stress-management si de relaxare te pot ajuta. In plus, investeste in confortul patului si al fotoliilor pe care te asezi in propria casa. Pe piata exista fotolii cu un design foarte atragator, care par facute special pentru persoanele care isi doresc sa petreaca timp de calitate intr-un confort deplin, dupa ce ajung acasa obosite dupa o zi de munca, dupa cum vedem pe staer.ro.

2. Devii mai nerabdatoare

Expunerea constanta la situatii stresante te poate face mai nerabdatoare decat pana acum. Simptomele fizice sunt tensiunile musculare, mainile inclestate si respiratia superficiala. Totodata, poti deveni anxioasa si impulsiva.

Incearca sa afli care este situatia care a declansat simptomele, pentru a evita pe viitor contactul cu factorul declansator.

3. Te enervezi mult mai repede

Atunci cand esti stresata, capacitatile tale mentale se diminueaza. In consecinta, devii mult mai impulsiva, te enervezi extrem de usor si spui lucruri pe care mai tarziu le regreti.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Incearca sa te gandesti de doua ori inainte de a lasa furia sa te cuprinda. Indeparteaza-te de sursa conflictului, respira adanc si lasa sa treaca putin timp inainte de a reactiona.

4. Uiti din ce in ce mai multe lucruri

Atunci cand esti stresata, uiti din ce in ce mai multe lucruri, conform powerofpositivity.com. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca stresul afecteaza memoria in mod negativ.

Daca ai probleme in a retine anumite lucruri sau ai senzatia ca le vei uita cat de curand, noteaza totul intr-un carnetel sau foloseste aplicatia de „reminder” de pe telefonul mobil.

5. Iti pierzi concentrarea

Stresul iti ocupa mintea cu tot felul de griji si te distrage de la lucrurile cu adevarat importante. Daca esti stresata, productivitatea ta la locul de munca va fi mult diminuata fata de perioada in care nu te confruntai cu situatii stresante, conform dailyburn.com.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Ghid pentru alegerea mobilierului interior Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Incearca sa elimini interactiunea cu orice factor care te-ar putea distrage de la sarcinile de lucru, precum retelele de socializare sau casuta de chat. In plus, pentru a reduce zgomotul ambiental, ai putea asculta la casti muzica relaxanta.

6. Ai dureri de cap si de gat

Daca ai dureri de cap sau de gat care nu vor sa dispara, cauza ar putea fi legata de stres. Nu ajuta cu nimic daca incerci cu disperare sa faci durerea sa dispara, deoarece incercarea in sine poate deveni un factor de stres. Incearca sa te relaxezi cat mai mult, sa-ti acorzi timpul liber pe care il meriti si sa constientizezi care este, de fapt, cauza durerilor tale.

7. Ai tulburari de somn

Daca nu poti dormi bine noaptea, te trezesti des iar dimineata te simti obosita, cauza ar putea fi legata de stres.

In acest caz, chiar daca iti va fi mai greu sa te concentrezi la locul de munca, renunta la cafea, iar seara fa-ti un ceai din plante care au efect calmant asupra organismului tau. Incearca, totodata, sa faci sport macar o jumatate de ora in timpul serii, pentru a descarca tensiunile acumulate in timpul zilei si pentru a fi sigura ca vei avea parte, apoi, de un somn odihnitor.

Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața? Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri