Cand ai experienta dragostei - indiferent ca ne referim la a darui dragoste sau la a primi - ai devenit generos pentru restul lumii. De aceea, oamenii indragostiti pot face lucruri extraordinare.

Publicatia www.eharmony.com/dating-advice ne dezvaluie observatiile si perspectivele lui Deepak Chopra, autor al cartii “God: A Story of Revelation”, asupra dragostei si a relatiilor romantice. Articolul aparut initial in revista se bazeaza pe citate provocatoare despre dragoste apartinand gurului spiritual al lumii moderne.

Deepak Chopra: Ce am invatat despre dragoste

via www.eharmony.com/dating-advice

"Dragostea nu este doar un sentiment. Dragostea este adevarul suprem in inima creatiei.

Orice relatie care este bazata pe nevoie este sortita esecului. Si orice relatie care se bazeaza pe joaca si veselie duce la extaz.

Foto: dragoste, mare @ Shutterstock

Cand esti intoxicat cu dragoste, corpul tau produce dopamina, opium, serotonina si oxitocina. Acesti hormoni nu sunt doar antidepresivi si induc un sentiment subiectiv de euforie, insa sunt de asemenea si imunomodulatori. Modifica, moduleaza si fortifica sistemul imunitar astfel incat sa fii o persoana mai sanatoasa. Cand oamenii experimenteaza dragostea – fie cand o daruiesc, fie cand o primesc - corpul lor incepe sa se autoregleze si sa se instaureze homeostazia, ceea ce inseamna ca toate sistemele corpului functioneaza la un nivel optim, echilibrat.

Rostul nostru in viata si contextul vin din relatii. In absenta relatiilor, nici macar nu existam.

O relatie rea este una in care exista manipulare controlata, in care oamenii au nevoie in mod constant de aprobare si de confirmarea ca sunt placuti sau iubiti – in alte cuvinte, acolo unde exista multa nesiguranta.

Ar fi mare pacat (si pierdere) sa nu ai o relatie romantica frumoasa caci acest tip de legatura aprinde o energie diferita in noi. Este un aspect important al dragostei. Dragostea are multe arome, insa una dintre ele este iubirea romantica, care bineinteles include sexualitatea.

Cand ai gasit pe cineva, identifica acele calitati in el pe care le-ai gasit atractive si apoi incearca sa le demonstrezi ca le ai si tu. Cu alte cuvinte, nu le imprumuta energia, ci devino energia lor.

Asa cum inteleg eu, spiritul si constiinta noastra supravietuiesc mortii corpului fizic. Prin urmare, daca constiinta traieste mai departe, atunci asa face si dragostea.

Oamenii care nu au nicio relatie sunt de 3 pana la 5 ori mai predispusi sa moara de boli cardiovasculare sau cancer.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri