Sa-ti spui "nu pot" cand totul pare ca se poate, parca nici nu indraznesti. Ar fi o minciuna gogonata, coborata de pe cea mai indepartata planeta de realitate. Sa-ti spui "nu pot" dupa mai multe dezamagiri, esecuri, renuntari sau probleme de care nu poti scapa inca si sa o faci cu toata convingerea, ar fi o realitate dura. E simplu si convenabil sa te convingi ca nu poti, ca nu te mai intereseaza, ca nu mai esti in stare. Ai incercat sa poti, dar nu ai reusit. Tocmai ai optat pentru cea mai frumoasa si des utilizata scuza din lume: aceea de a te multumi cu putin.

Sa-ti spui “nu pot” cand totul pare ca se poate, parca nici nu indraznesti. Ar fi o minciuna gogonata, coborata de pe cea mai indepartata planeta de realitate. Sa-ti spui “nu pot” dupa mai multe dezamagiri, esecuri, renuntari sau probleme de care nu ai scapat inca si sa o faci cu toata convingerea, inseamna sa te condamni singura la neputinta. E simplu si convenabil sa te convingi ca nu poti, ca nu te mai intereseaza, ca nu mai esti in stare sau ca ai incercat tot ce se putea incerca. Tocmai ai optat pentru cea mai frumoasa si des utilizata scuza din lume: aceea de a te multumi cu putin.

Se intampla sa dam din umeri si sa invinuim circumstantele, timpurile, lumea, anii, pe noi insine si neputinta in sine. Stiu, da ce ganditi acum... Nu orice omida se poate transforma in fluture. Stiu. Este adevarat. As vrea insa sa cred ca acele omide care au reusit sa se transforme in fluturi nu isi interzic singure zborul cand acesta este singura lor ratiune de a trai. Fluturii sunt creati sa poata zbura. Oamenii sunt creati ca sa poata crede in ei insisi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Principiile de bază ale mașinii CNC

Neputinta la femei

Sa lasam insa filozofia pe rafturile celor care au nascocit-o. Pentru oamenii obisnuiti, pentru cei ca mine, ca tine, pentru cei ca noi, s-a inventat autosugestia si efectul placebo. Si poate formulele rationale, exercitiile de vointa, demonstratiile de putere ar functiona de minune, daca am avea putintica rabdare sa-i asteptam efectul. Cum? Inca nu ne-am ravratit impotriva lui “nu pot”? Nu poti sa fii altfel decat trista? Trebuie sa poti fi si vesela la un moment dat. Lumea nu se opreste din zambetul ei pentru scurtul tau moment de tristetete. Butoiul cu melancolie arunca insa si pulbere constructiva. Chiar si creativa uneori. Gandeste-te cat de saraca ar fi fost literatura lumii fara starile de tristete ale celor care au scris-o.

Nu poti sa scapi de singuratate? In loc sa te plangi in liniste de ea, invata sa te bucuri in zgomot de clipele tale de libertate. O s-o faci si pe asta. Nu poti sa scapi de gandul deprimant ca o sa ramai singura? Gandeste-te ca o sa poti sau gandeste-te la avantajele tale de femeie singura. Sunt cercetari stiintifice care au demonstrat ca femeile singure beneficiaza de doua ore de somn. Este de la sine inteles ca sunt mai odihnite, au un tonus energetic ridicat si o pofta de viata pe masura.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri