Sfantul Andrei: 12 obiceiuri europene ca sa-ti afli soarta in dragoste si cu cine te vei casatori

28 Noiembrie 2014 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Afla-ti soarta in dragoste in noaptea Sfantului Andrei si descopera cele mai cunoscute metode si obiceiuri europene de dezlegare a viitorului matrimonial!

Conform unei superstitii din Austria, in noaptea Sfantului Andrei, tinerele fete care doresc sa isi gaseasca alesul beau cateva guri de vin si apoi rostesc “Andreasgebet”, rugandu-se si invocand ajutorul sfantului. In acest timp, conform unei traditii stravechi, trebuie sa loveasca cu piciorul intr-un pat de paie.

Cate bordeie, atatea obiceiuri… In Scotia, spre exemplu, exista traditia marului decojit. Prin urmare, in ajunul Sfantului Andrei, tinerele care doresc sa se casatoreasca decojesc un mar si ii arunca coaja peste umar. Cu ce litera ti se pare ca aduc literele de pe podea? Conform traditiei, coaja marului dezvaluie si ia forma primei initiale a numelui barbatului cu care tanara se va casatori.

In Marea Britanie, in noaptea magica a Sfantului Andrei, pana si cainii vorbesc in limbajul dragostei. Trebuie sa fii atent daca auzi un caine latrand in noaptea dinspre Sfantul Andrei. Se spune ca persoana potrivita tie va veni din directia din care se aude cainele latrand. Tot in Marea Britanie, pentru a-l visa pe cel ursit, in traditia straveche, fetele obisnuiau sa doarma dezbracate in noaptea dinspre Sfantul Andrei.

Un alt obicei din Marea Britanie spune ca poti afla si altfel daca te vei casatori sau nu in anul care vine. Un pantof ascutit trebuie aruncat inspre usa. Daca pantoful cade cu varful orientat inspre iesire inseamna ca te vei casatori in viitorul apropiat.


Foto homepage: Sarbatoare, lumanare via Shutterstock

Iti recomandam si:

Sfantul Andrei: Afla cu cine te vei casatori si daca ai noroc in dragoste prin 11 metode!

Sarbatoarea Sfantului Andrei - despre Dragoste, Ursita si Strigoi! Cele mai frumoase traditii romanesti

Ziua Sfantului Andrei - sarbatoarea magiei, a strigoilor si a descantecelor de dragoste


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri