28 Noiembrie 2014 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Afla-ti soarta in dragoste in noaptea Sfantului Andrei si descopera cele mai cunoscute metode si obiceiuri europene de dezlegare a viitorului matrimonial!

Daca intr-un articol anterior va faceam cunoscute superstitiile si traditiile romanesti care se practica in noaptea Sfantului Andrei pentru aflarea viitorului in dragoste, de data aceasta am aruncat un ochi printre obiceiurile altor tari. Dragostea are un limbaj universal, iar patrunderea tainelor viitorului fascineaza oriunde ne-am afla. Suntem manati de aceeasi curiozitate si nerabdare de a ne anticipa viitorul in dragoste. Sarbatoarea Sfantului Andrei (30 noiembrie) este considerata a fi o sarbatoare mare pentru intreaga crestinatate, iar noaptea de dinaintea ei se contureaza drept un amestec seducator de magie si sacralitate. Prin urmare, iti prezentam cele mai cunoscute practici si obiceiuri europene de dezlegare a viitorului matrimonial in noaptea Sfantului Andrei, noaptea dinspre 29 spre 30 noiembrie:

Noaptea Sfantului Andrei: Traditii si obiceiuri europene pentru aflarea soartei in dragoste

Foto: Casatorie, luna via Shutterstock

O credinta scotiana spune ca rugaciunile adresate sfantului Andrei la miezul noptii au o putere mai mare si ajung mai repede inaintea Sfantului. Sfantul Andrei ii ajuta pe cei cu credinta si cu sufletul curat sa isi gaseasca sufletul pereche si se roaga pentru ei inaintea lui Dumnezeu.

In Polonia, o metoda de divinatie foarte cunoscuta si folosita este aceea a cerii topite. Conform unui obicei mostenit din strabuni, ceara topita si lichida poate fi turnata direct intr-un vas de metal plin cu apa sau, pentru rezultate mai concludente, prin gaura unei chei. Forma figurinei de ceara care se formeaza in apa poate oferi informatii pretioase despre cel harazit si poate fi interpretata in diverse moduri.

Totodata, in alte zone ale Poloniei, vasul in care se picura ceara topita este tinut in dreptul unei lumini, iar umbra formata de ceara topita in apa ofera si ea indicii despre cel ursit fetei care face practica ritualul respectiv.

Tot in Polonia, este practicata si o alta metoda de ghicire a viitorului in dragoste. Este musai pentru tinerele care doresc sa isi afle ursita in dragoste sa tina post toata ziua si sa manance peste sarat la cina. Ele trebuie sa se abtina din a-si stinge setea chiar daca simt nevoia imperioasa de a bea apa. Trebuie in schimb sa doarma cu o pereche de pantaloni barbatesti sub perna in noaptea dinspre sfantul Andrei. Se spune ca cel pe care il vor visa in acea noapte le va fi si alaturi pentru tot restul vietii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri