24 Octombrie 2014 publicat în Lifestyle 31 share-uri

Duminica, 26 octombrie 2014, calendarul crestin consemneaza Sarbatoarea Sfantului Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir. Va prezentam cele mai frumoase si cunoscute traditii si obiceiuri populare legate de ziua Sfantului Dimitrie, Izvoratorul de Mir.

Duminica, 26 octombrie, calendarul crestin consemneaza Sarbatoarea Sfantului Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir. Este o sarbatoare mare si importanta pentru toti romanii... De aceea, va prezentam cele mai frumoase si cunoscute traditii si obiceiuri populare legate de ziua Sfantului Dimitrie, Izvoratorul de Mir.

Traditii si obiceiuri de Ziua Sfantului Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir

Odata cu Samedru sau ziua Sfantului Dumitru, dupa cum mai este cunoscuta in popor, se incheie “vara pastorilor” care a inceput la Sfantul Gheorghe (23 aprilie). Teoretic, odata cu aceasta sarbatoare, iarna incepe sa isi intre in drepturi si este “descuiata”, iar ciobanii coboara oile de la munte. 

Sfantul Dumitru este perceput in popor ca fiind daruit de la Dumnezeu cu puteri vindecatoare, dar si cu puteri asupra naturii, el fiind cel care desfrunzeste padurile, usuca plantele si ii aduna pe toti laolalta la Focul lui Samediu. El este considerat a fi patronul pastorilor si a toamnei. In unele zone, s-a incetatenit credinta ca Sfantul Dumitru, Izvoratorul de mir, este cel care a dat oamenilor vinul, folosit la Sfanta Impartasanie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

Nu rupeti florile care au ramas neculese in gradini daca sunt inca “in fire” si neofilite. In traditia populara, frumusetea lor este inspre alinarea sufletelor celor morti.

Multe din superstitiile romanesti sunt legate de starea vremii in ziua Sfantului Dumitru. O vreme innorata de Sfantul Dumitru, cu vant si ploaie prevesteste zapezi grele in iarna care va veni. Totodata, daca productia de gutui este si ea imbelsugata, atunci cu siguranta iarna va fi una lunga, cu zapezi mari. Iarna va fi in schimb mai blanda daca afara nu va ploua si cerul va fi senin.

Ciobanii mai au si alte obiceiuri de a afla de ce fel de vreme vor avea parte in iarna care vine. Amplasarea unui cojoc in mijlocul oilor este o metoda straveche de a prognoza vremea. In cazul in care pe cojoc se va aseza o oaie neagra – este considerat a fi semn ca iarna care va urma va fi blanda. Daca in schimb, pe cojoc se asaza o oaie alba, atunci se pot asteapta la o iarna grea, cu viscol si nameti.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Totodata, directia in care se indreapta oile in dimineata sarbatorii Sfantului Dumitru poate fi considerata si ea un bun ghid de “citire” a vremii. Daca prima oaie care se va trezi dis-de-dimineata este o oaie alba si se va indrepta inspre sud, se spune ca iarna care va veni va fi aspra. Pe de alta parte, daca prima oaie care se va trezi este neagra si se va indrepta inspre nord, atunci iarna va fi una mai usoara.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri