Cu cateva luni inainte sa moara, James K. Flanaga, un bunic din Irlanda, a scris aceasta scrisoare catre cei cinci nepoti ai sai. Scrisoarea contine cateva sfaturi de viata memorabile, concluzii si invataminte extraordinare venind din propria experienta de viata, si s-a viralizat in lumea intreaga:

Cu cateva luni inainte sa moara, James K. Flanaga, un bunic din Irlanda, a scris aceasta scrisoare catre cei cinci nepoti ai sai. Scrisoarea contine cateva sfaturi de viata memorabile pe care bunicul irlandez le acorda nepotilor sai, concluzii si invataminte venind din propria experienta de viata.

Initial, scrisoarea a fost facuta publica cu permisiunea fiicei sale, Rachel Creighton, pe huffingtonpost.com, insa s-a bucurat de succes si apreciere in lumea intreaga si a fost preluata si publicata pe multe bloguri si siteuri. Este ultima scrisoare pe care bunicul o trimite nepotilor sai, o pretioasa mostenire de familie continand 18 lectii de viata extraordinare.

18 lectii de viata extraordinare pe care un bunic le transmite nepotilor sai

via www.huffingtonpost.com

"Dragii mei Ryan, Conor, Brendan, Charlie si Mary Catherine,

Foto: familie fericita, generatii diferite @ Shutterstock

Rachel, fiica mea cea inteleapta si atenta, m-a indemnat sa scriu pentru voi aceste sfaturi, lucrurile importante pe care le-am invatat despre viata. Le scriu astazi, 8 aprilie 2012, in ajunul implinirii a 72 de ani.

1. Fiecare dintre voi este un dar minunat al lui Dumnezeu atat catre familia voastra, cat si catre lume. Amintiti-va acest lucru intotdeauna, in special atunci cand vanturile reci ale indoielii si ale descurajarii se abat asupra vietii voastre.

2. Sa nu va fie teama… de nimeni si nimic cand vine vorba de a va trai viata cat mai mult. Incercati sa va realizati visurile si sperantele indiferent de cat de dificile si “diferite” pot parea celorlalti. Multi prea multi oameni nu fac ceea ce vor sau ar trebui din cauza a ceea ce isi imagineaza ca ceilalti ar putea gandi sau spune. Amintiti-va, daca nu va aduc supa de pui cand sunteti bolnavi sau nu va sunt alaturi cand sunteti in situatii dificile, nu conteaza. Evitati-i pe acei pesimisti cu suflete acre care va asculta atunci cand va impartasiti visurile si apoi spun: “da, dar daca”... La naiba cu “dar daca”… Faceti-le. Cel mai rau lucru in viata este sa te uiti inapoi si sa spui: “As fi facut, as fi putut face, ar fi trebuit sa fac.” Riscati, faceti greseli.

3. Fiecare om din aceasta lume este doar o persoana obisnuita. Unii oameni pot purta palarii luxoase sau pot avea titluri mari sau au (temporar) putere si vor ca tu sa gandesti ca ei sunt deasupra tuturor. Sa nu ii credeti. Au aceleasi dubii, aceleasi temeri si sperante; mananca, beau si dorm ca oricine altcineva. Puneti intotdeauna la indoiala autoritatea, insa fiti intelepti si precauti in legatura cu modul in care o faceti.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri