Exercitiu anti-frica. Cum sa demontezi o matrice mentala construita pe frica

12:08, 14 August 2014 publicat în Lifestyle99 share-uri

Expertul Garbo iti ofera cateva sugestii pentru a demonta o matrice mentala construita pe frica si te invata cum iti poti invinge fricile!

de Alina Albert, expert Garbo

Autor Revista Normal despre paranormal

Citeste si:
Psihologie: 11 Semne că ești cel mai mare dușman al tău
Psihologie: 11 Semne că ești...

Mi-e frica! Intotdeauna ma incearca un sentiment de frica. Toate gandurile mele sunt de genul: “aoleu, daca raman fara job? Daca fiica mea pica examenul? Ce sa fac?!" Am alocat spatii largi subiectului "frica". Nu o iau de la capat. Psihologii te invata sa-ti infrunti fricile. Usor in teorie, complicat de pus in practica. Eu am alta abordare, diferita de cele regasite in psihologia clasica. Astazi va dau cateva sugestii pentru a demonta o matrice mentala construita pe frica. Ce trebuie sa stii:

Cum sa demontezi o matrice mentala construita pe frica

Foto: Stop frica, Shutterstock

Citeste si:
IMUNIS Dragons lansează OncoPaddle, iar antrenamentele pot fi...
IMUNIS Dragons lansează...

1. Frica este umana, face parte din viata si este in regula sa-ti fie frica uneori. E problematic atunci cand fricile iti polarizeaza gandurile, devenind obsesii.

2. In mintea ta, singurul ganditor esti tu. TU ESTI CREATORUL GANDURILOR CARE ALIMENTEAZA FRICA! Pentru a contrabalansa fricile, ai nevoie sa-ti asculti gandurile... sa fii atent/a la ele

Ca atare, cand mintea ta genereaza un gand fricos, trebuie sa genereze imediat si antidotul.

De exemplu: "Mi-e frica, as putea sa-mi pierd jobul"

ANTIDOTUL:  "Posibil, dar daca as gasi un job mai bun!?"/"jobul este doar o etapa in viata mea, poate fi oricand schimbat"/ "ma voi descurca, dar inca nu sunt in acea situatie, deci nu are sens sa-mi pierd energia inutil, ma voi gandi atunci la solutii"


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri