Enigma, necesitate sau placere, avem nevoie de somn ca de aer. Nu am putea trai sau supravietui fara el. In lipsa lui, devenim irascibili si nervosi. Mai putin oameni. Dupa un somn bun, ne simtim din oameni. Somnul este esential atat pentru sanatatea noastra fizica cat si pentru cea mentala. Iata insa cateva lucruri inedite si curioase despre somn care noua ne-au atras atentia si pe care ti le impartasim si tie:

Enigma, necesitate sau placere, avem nevoie de somn ca de aer. Nu am putea trai sau supravietui fara el. In lipsa lui, devenim irascibili si nervosi. Mai putin oameni. Dupa un somn bun, ne simtim din oameni. Somnul este esential atat pentru sanatatea noastra fizica cat si pentru cea mentala. Despre somn si insomnii s-au scris atat de multe, incat probabil te gandesti ca stii aproape totul. Iata insa cateva lucruri inedite si curioase despre somn care noua ne-au atras atentia si pe care ti le impartasim si tie:

Ce poate fi mai reconfortant decat gandul de a dormi alaturi de cel drag? Dar daca somnul duce la divort cum s-a intamplat in cazul unui cuplu din India? Cei doi soti au fost nevoiti sa se desparta definitiv dupa ce sotul a rostit de trei ori in somn cuvantul “talaq” ce insemna “divort”. Conform legii musulmane, rostirea cuvantului “talaq” de trei ori este echivalenta cu un divort in toata regula.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Stiai ca spaniolii petrec in medie dormind cu 40 de minute (pe noapte) mai putin decat europenii? Coincidenta sau nu, se pare ca Spania este tara cu cele mai multe accidente la locul de munca din Uniunea Europeana si cu un nivel al productivitatii muncii foarte scazut.

Parerea conform careia un somnambul nu trebuie trezit este doar un mit. Avand in vedere pericolele la care este expus suindu-se pe acoperisuri, poate fi mai periculos sa nu il trezesti decat sa il trezesti.

De-a lungul unei vieti, o persoana isi petrece 6 ani visand.

In 1964, Randy Gardner, in varsta de 16 ani, a reusit sa stea treaz timp de 264 de ore si 12 minute (un record mondial) dupa care a dormit timp de 15 ore.

Un studiu efectuat pe o durata de 6 ani la care au participat 1 milion de adulti a demonstrat ca rata decesului este mai ridicata la cei care dorm 6-7 ore comparativ cu cei care dorm 8.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

In primul sau an de viata, un nou nascut fura din perioada de somn a parintilor intre 400 si 750 de ore de somn.

Peste 100000 de accidente care au loc in Statele Unite ale Americii in fiecare an sunt cauzate de soferii care atipesc la volan.

O plosnita poate supravietui un an de zile fara sa se hraneasca, iar oamenii dorm in medie cu 3 ore mai putin decat maimutele primate. Conform anumitor cercetari, organismul unei femei are nevoie o ora in plus de somn fata de cel al unui barbat.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri