28 Februarie 2014 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Cheltuielile urgente, vacantele cu familia sau pur si simplu situaţiile neprevazute ne pot face sa intram in datorii. Cardurile de credit usor accesibile, imprumuturile rapide sau cumparaturile in rate fac dificila mentinerea unei discipline financiare si sunt, din ce in ce mai des, cauzele acumularii datoriilor.

• Casatoria si botezul

Ocaziile speciale pot, de asemenea, sa afecteze finantele familiei. Evenimentele in familie, cum ar fi o casatorie sau un botez, reprezinta o cheltuiala mare. Este periculos pentru bugetul nostru sa incercam sa acoperim astfel de cheltuieli din venitul curent sau sa facem un imprumut. Din fericire, stim de aceste evenimente din timp. Cel mai bine ar fi sa incercam sa le includem in planul nostru de buget cat mai curand posibil. Este bine sa alocam o suma de bani in mod sistematic, punand deoparte in fiecare luna ceva bani pentru a strange suma de care vom avea nevoie cand va sosi momentul special.

Cum ne planificam bugetul?

Foto: Datorii, Buget familial via Shutterstock

Una dintre metodele de a tine sub control cheltuielile casei este sa avem un buget familial. Multe familii pot sa-si rezolve problemele financiare daca fac o lista a tuturor cheltuielilor si le planifica din timp. Elaborarea unui buget familial necesita disciplina si hotarare, buna organizare si cooperare intre toti membrii familiei. Totusi, acest efort poate aduce multe beneficii si mai ales multe economii. Daca stim exact cat cheltuim pe un lucru anume si cat ne mai ramane, ne poate fi de mare folos cand decidem sa facem o achizitie majora, cum ar fi un apartament sau o masina. Aceasta informatie ne va ajuta sa ne evaluam in mod realist finantele, inainte de a ne asuma alte obligatii. Mai mult, odata ce pregatim un buget familial, vom scapa de stresul si problemele legate de cheltuielile de vacanta si cele de inceput de an scolar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate


“Sa administram un buget familial nu este cea mai usoara sarcina, dar beneficiile acestei activitati sunt foarte mari. Costurile legate de trimiterea copiilor intr-o excursie in vacanta de iarna, cumpararea de cadouri pentru intreaga familie sau inlocuirea unui obiect casnic defect nu ne vor mai da de furca, atata timp cat vom include astfel de cheltuieli in bugetul pe termen lung al casei”
a adaugat Daniela Dochia, reprezentantul KRUK Romania.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri