28 Februarie 2014 publicat în Lifestyle 19 share-uri

Descopera regulile lui Paracelsus, unul dintre cele mai valoroase ghiduri dintotdeauna pentru a trai frumos si sanatos!

Paracelsus (Philippus Aureolus Theophrastus Bombastus von Hohenheim), initiatorul miscarii iatrochimice, este unul dintre primii alchimisti si oameni de stiinta ai Renasterii si unul dintre cei mai renumiti din lume. El este considerat a fi parintele toxicologiei, dar este apreciat si pentru viziunile si teoriile sale revolutionare in domeniul medicinii.

In secolul XVI, Paracelsus a elaborat acest set de instructiuni simple a caror respectare inseamna a te bucura de o sanatate fizica, emotionala si mentala absoluta. Chiar si astazi, in secolul XXI, aceste sapte actiuni reprezinta de fapt unul dintre cele mai valoroase ghiduri pentru a trai. Paracelsus promoveaza o viata fara excese, increderea in viata si in propria persoana, bunatatea, un fel echilibrat de a respira si a manca. Nu stim daca varianta care circula de-a lungul internetului este cea originala, insa cu siguranta merita citita si luata in seama:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața

Articol via faena.com

CELE 7 REGULI DE VIATA ALE LUI PARACELSUS 

REGULA VIETII NR. 1: Imbunatateste-ti stare de sanatate... Pentru a face acest lucru, trebuie sa respiram cat mai des cu putinta, profund si ritmic umplandu-ne plamanii cu aer proaspat. Bea in fiecare zi, cu inghitituri mici, doi litri de apa. Mananca multe fructe si mesteca mancarea cat poti de mult. Evita alcoolul, tutunul si medicamentele in afara cazului in care nu urmezi vreun tratament pentru vreo afectiune. Baia zilnica este un obicei pe care il datorezi propriei tale demnitati.

REGULA VIETII NR. 2:  Alunga din spiritul tau orice idee de pesimism, de resentiment, de ura, de plictiseala, de tristete, de razbunare sau de saracie, in ciuda tuturor motivelor pentru care ele ar putea exista... Fugi de orice ocazie de-a avea de-a face cu oameni care sunt viciosi, josnici, dezaprobatori, lenesi si barfitori; evita de asemenea oamenii care sunt vanitosi sau vulgari, pe cei care au o capacitate naturala inferioara de intelegere sau pe cei ale caror subiecte de conversatie sunt senzualiste.

Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui) 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Zalando și Paco Rabanne lansează o colecție capsulă disponibilă exclusiv pe Zalando

 
REGULA VIETII NR. 3: Fa cat mai mult bine cu putinta...
Ajuta orice persoana care s-ar putea afla in nevoie, insa niciodata sa nu ai o slabiciune pentru pentru cineva mai mult decat trebuie. Trebuie sa ai grija de energia proprie si sa eviti formele inutile de sentimentalism.

REGULA VIETII NR. 4: Uita orice ofensa, sau mai bine, straduieste-te sa te gandesti la binele si bunastarea celui mai mare dusman al tau...  Sufletul tau este un templu care nu trebuie sa fie niciodata corupt de ura. Suntem cu totii fiinte minunate care sunt calauzite de o voce interioara. Ai in vedere insa faptul ca aceasta voce nu iti va vorbi deodata. Este nevoie sa te pregatesti pentru ea in timp, distrugand straturile suprapuse ale vechilor comportamente, ganduri si greseli care iti apasa sufletul. Sufletul este divin si perfect in sine, insa lipsit de putere din cauza metodelor imperfect pe care i le-ai furnizat pentru manifestarea sa.

HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Foto homepage: Viata, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri